Oproep voor een groen Dijklanden

Zwolle – Met een vrijdagmiddag onthuld bord aan Urksteeg doet een bewoner een opvallend vormgegeven oproep om Dijklanden groen te houden.

gl_1.jpg

De partijvoorkeur van de maker wordt niet verhuld. GroenLinks Zwolle heeft
het niet bebouwen van Dijklanden als belangrijk punt in het verkiezingsprogramma staan. Niet alleen vanuit het belang van omwonenden, maar vooral vanwege het belang van groene ruimte in en om de stad. Er zijn voldoende alternatieven om in de toekomstige woningvraag van Zwolle te voorzien, vindt GroenLinks.

gl_2.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

27 gedachten over “Oproep voor een groen Dijklanden”

  1. Het is mooi dat GroenLinks (zonder de groenen) geen bebouwing wenst in de Dijklanden.
    Maar toch zit in mijn geheugen nog een voornemen van toen nog GroenlinksDeGroenen om niet te bouwen bij de Oude Mars. Dat voornemen hebben ze niet waar kunnen maken. Wellicht is het handig om het bord als geheugensteuntje te laten staan.

    Edwin;)

  2. tegen is tegen bij GroenLinks, en ook nog steeds De Groenen 🙂 want die bestaan nog tot de verkiezingen , Edwin. We hebben bij alle besluitvorming daarover tegen bebouwing Oude Mars gestemd. Een raadsmeerderheid tegen was er helaas niet.

  3. Tja, als het nodig is om extra ruimte te gebruiken om huisvesting betaalbaar te houden, dan moet dat maar. Maar laten we eerst Stadshagen II maar afmaken, daarna zien we wel verder rond 2015/2020 wat de markt wil. Ten zuiden van Berkum was toch ook nog niet uit de picture?

  4. Tussen Berkum, Vecht en de Wijthemerplas ligt een enorm onbebouwd stuk grond, Herfte !
    Kijk op de kaart van Zwolle en stel vast dat niet het volbouwen van de laatste stukjes groen in Zwolle Noord de beste optie is maar dat men er nu echt niet meer omheen kan dat de Berkummers de komende jaren nieuwe buren mogen verwachten.
    Er kunnen daar de komende jaren gefaseerd woningen worden gerealiseerd voor zeker 30.000 inwoners te beginnen met Herfte 1, Herfte 2, Herfte 3 etc etc etc.:)

  5. @Zwolleeder

    Herfte is inderdaad een meer voor de hand liggende keuze. De locatie is beter te ontsluiten en er kan een groter programma worden weggezet dan op Dijklanden (500 woningen).

  6. @ElRey,
    En wat voor woningen zullen dat dan gaan worden in de Dijklanden ?
    Ben bang dat het weer zo’n achterlijke “Dijckstaete” zal gaan worden.

  7. @drama123,
    Sorry als ik voor mijn beurt spreek maar ik zat meer te denken aan toegangswegen dwars door de Oosterenk tussen Zwolle stadion en Thorbecke SG (en lekker vlak langs Berkum) en één paralel aan de spoorlijn Zwolle-Meppel.

  8. @Zwolleeder. ik dacht dat die Oosterenkvariant van de baan was i.v.m aanpassing Ceintuurbaan. En die weg langs de spoorlijn, waar sluit je die op aan?

    PS. ik geloof niet dat iemand op dit blog ooit voor z’n beurt kan spreken.;)

  9. Kontedraaierij ten top! Gr. links heeft de afgelopen vier jaar constant achter de PvdA en CDA aan gelopen en de bebouwing op de Dijklanden altijd als optie open gehouden. Ook herrinneren wij de niet uit te leggen draai van Gr. Links bij de besluitvorming Oude Mars, ook toen heeft deze partij zich als grote kontedraaier geprofileerd, in verkiezingstijd nee zeggen maar uiteindelijk ja doen!! Deze borden van Gr. Links zeggen mij slechts één ding: volksverlakkerij!
    William Dogger, Swollwacht.

  10. Goedkope vergelijking van William en onjuiste weergave van de feiten. We hebben als fractie altijd tegen bebouwing van de oude mars gestemd, helaas was er geen raadsmeerderheid die dat deed. En wat betreft Dijklanden (en andere uitbreiding lokaties) hebben we afgedwongen dat een beslissing om daar te bouwen niet in de afgelopen collegeperiode is genomen. Voor de komende periode zijn we nog altijd tegen bebouwing. Uiteraard helpt het als hier nu wel een meerderheid voor is. Hoe meer GroenLinks kiezers, hoe makkelijker dat wordt. 😉

  11. Beste William,
    wil je wel fair blijven strijden? GroenLinks en De Groenen hebben er nooit enig misverstand over laten bestaan dat wat ons betreft de Dijklanden, Stadsbroek en het IJsselvizier niet worden aangewezen als woningbouwlocatie. Vraag het maar aan Handen af van Dijklanden! Vraag het aan Stadsbroek Natuurlijk! Vraag het maar aan de mensen in de IJsselzone!
    En zo staat het nu ook weer klip en klaar in ons verkiezingsprogramma: “Waardevolle delen van ons buitengebied zoals de IJsselzone, Stadsbroek en Dijklanden blijven onbebouwd.”
    Zie: http://zwolle.groenlinks.nl/leefomgeving_stad

  12. GroenLinks heeft steeds gezegd dat er niet gebouwd mag worden in de Dijklanden. Dat doen ze deze verkiezingen gelukkig weer. Bij de samenstelling van een volgende college met een GroenLinks-wethouder kan Dijklanden voorgoed buiten beeld gezet worden.
    Op de website http://www.handenafvandijklanden.nl/ vind je een Stemadvies voor de Dijklanden.
    De beste keus voor de Dijklanden vind je via het Kieskompas van de gemeente! Uniek toch! Gebruik de onderstaande werkwijze om de keus duidelijk te krijgen.
    Ga HIER naar het Kieskompas van de gemeente. Vul de 30 vragen, op vraag 11 na in met “geen mening”.

    Vraag 11: “Er mogen woningen worden gebouwd op de Dijklanden” beantwoord je met “helemaal niet mee eens”! Ga naar het resultaat en een tabel komt te voorschijn!

    De partijen met 100% zijn tegen bebouwing van de Dijklanden en dus de beste keus!
    http://www.handenafvandijklanden.nl/

    http://zwolle.kieskompas.nl/page/1/default%5B/url%5D

  13. Ook bij dit onderzoek blijkt dat er tegenwoordig op bepaalde punten eigenlijk toch maar weinig verschil zit tussen CDA en PVDA.
    De één is gewoon net even iets meer vervreemd van zijn achterban als de ander, u mag zelf beslissen wie.

  14. … lijkt me toch helemaal duidelijk! 3500 zienswijzen over de Dijklanden bij de Aalanden bij het Ontwerpstructuurplan. De partijen met 100% overeenkomst hebben geen natuuronderzoeken nodig om het uitloopgebied van 3 wijken te behouden!
    Die weten het:

    Reactie op het bericht van:
    Bericht door Zwolleeder, op 19 februari 2010 om 22:59

    … de gemeente heeft al meegedacht in 2006: heeft een strategische werving gedaan van 170 hectare!

    Tussen Berkum, Vecht en de Wijthemerplas ligt een enorm onbebouwd stuk grond, Herfte !
    Kijk op de kaart van Zwolle en stel vast dat niet het volbouwen van de laatste stukjes groen in Zwolle Noord de beste optie is maar dat men er nu echt niet meer omheen kan dat de Berkummers de komende jaren nieuwe buren mogen verwachten.
    Er kunnen daar de komende jaren gefaseerd woningen worden gerealiseerd voor zeker 30.000 inwoners te beginnen met Herfte 1, Herfte 2, Herfte 3 etc etc etc.

    “Strakke omgeving Berkum” heeft toch niet definitief de kont gedraaid uit
    bebouwingsplannen? Werkt de aan alle kanten blootgelegde “lobby van politici en ex-politici in Berkum” nogsteeds :o>:(:'(

  15. We moeten eens ophouden met die klimaatonzin. De temperaturen stijgen helemaal niet! Het was weer een koude winter, hoe kun je nou zeggen dat het warmer wordt! Er waren de meeste sneeuwdagen sinds jaren!

  16. Onzin radical Ronnieboy?? Feit blijft dat de aarde, kouder of warmer, als we op deze manier doorgaan, gewoon naar de kl*ten gaat!!

  17. @zwolleeder: off topic, maar wel relevant. Dat Zwembad bij Berkum heeft dus idd geen klanten nu. Wel als ze het zouden bouwen bij Hoge Laar. Bereikbaar voro Aalanden, Dieze, Holtenbroek EN stadshagen…
    De politiek heeft echter andere redenatie (lees centenkwestie).

Reacties zijn gesloten.