Uitslag gemeenteraadsverkiezingen Zwolle online

Zwolle – De uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 per wijk / stembureau waren al geruime tijd bekend, maar nog nergens online te bekijken. Via een prachtige module is dat nu wel het geval.

verkiezingen_wijk.jpg

Op de website van de gemeenteraad van Zwolle kunt u de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen per wijk bekijken. In de presentatiemodule met overzichtskaart van Zwolle vindt u de stemaantallen, groei/krimp, partijverhoudingen, zetelverdeling en opkomstpercentages. Zaken die opvallen zijn onder andere de grote winst van GroenLinks bij stembureau de Enk in Assendorp en de meerderheid voor Swollwacht in Westenholte. Niet verrassend is dat de VVD op het stadhuis en in de Wipstrik de grootste was en het CDA in Berkum en Wijthmen een meerderheid van stemmen kreeg. Bij de thuisbasis van de LWL, stembureau De Weijenbelt, kreeg Willem Lucht maar 1,1 % van de stemmen. In de Zeeheldenbuurt was de ChristenUnie de grootste partij.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

18 gedachten over “Uitslag gemeenteraadsverkiezingen Zwolle online”

  1. Ik zit met stomme verbazing die website te bekijken. Ik mag hopen dat die site NIET goed werkt.

    Ik heb in de Kopakker gestemd. 0 geldige stemmen daar staat er op de site…….

    (klik op tabblad ‘gebied’ aan de rechter kant. Selecteer dan daaronder ‘De Wendakker locatie De Kopakker’. Je ziet bij alle partijen dan 0 geldige stemmen staan bij die stemlocatie)

  2. In de Zeeheldenbuurt was de ChristenUnie de grootste partij…

    Niet verrassend is dat de VVD op het stadhuis en in de Wipstrik de grootste was…

    uh…

    Rene en John dus let wel allebei wipstrik.

    Goed voor John!

  3. Derk huisbezoekjes heb ik niet gedaan ,er zijn veel mensen die op mij gestemd hebben om wat ik de laatste jaren voor ze heb betekend en dat wil ik als ik gezond blijf nog jaren blijven doen,maar dat we de grootste zijn in Westenholte licht niet alleen aan mij ik had maar 290 van de 557 stemmen hier.Het collectieve gebeuren van Freddy en mij samen heeft geleid tot deze uitslag.Ook Gerda Land heeft in alle drie lokaties stemmen gehad.Het is nu onze taak en daar houd ik iedereen aan om onze beloftes na te komen.Voor mij begint het nu pas echt.

  4. CU zijn altijd al Zeehelden geweest.Piet Hein,John v Boven,Abel Tasman,Jacco Cnossen.Maar wel mooi hoor dat CU een vaste goede aanhang heeft in Zwolle.Het hoeft je partij niet te zijn om toch respect te hebben voor deze club

  5. Bij P&W zijn de misstanden van de Rotterdamse verkiezingen onderwerp van gesprek (geweest).
    De pers was er ook druk mee.

    Manipulaties, meerdere mensen in een stemhokje, een in scene gezette epileptische aanval om de aandacht af te leiden en zo een baal stemformulieren te pikken, bij hertellen van één bureau 105 ongetelde (ongemelde) formulieren boven water toveren, mensen die a.g.v. een foutje twee maal konden stemmen, etc.

    E.e.a. was vrijdag j.l. al bekend, maar Ahmed A. ontkende dat toen nog.
    Inmiddels kan hij niet meer om een hertelling heen.
    Als daar onlogische feiten uit voorkomen, dan krijgt de hertelling nog een ander vervolg.

  6. Dick er zitten partijen bij waar je niets mee hebt,maar daar zitten dan weer personen bij die je heel aardig kunt vinden.Echt respectloos vond ik de echte leiding van Solidara,die liet een hun lijsttrekker na de eerste avond al vallen,verkondigden dinsdag voor de verkiezingen nog dat hij doodziek op bed lag en op woensdagavond mocht hij de nederlaag in ontvangst nemen.Toen heb ik Margriet Twisterling en haar grote leider niet gezien.Boelens zat eenzaam op een trap in het stadhuis te kijken.Trudy K heb ik ook gezien,maar die wist eigenlijk al wel hoe laat het was en ik vind het nog steeds jammer dat ze de verkeerde keus heeft gemaakt.Rana vind ik een schat en ik hoop dat ze wat harder wordt in het debat.Tsitske is zeer sociaal ook toen ik haar nog nooit gesproken had kreeg ik altijd netjes bericht terug op mijn vragen en ze stimuleerde me altijd met de dingen waar ik mee bezig was.Net als Rene De Heer toen bekend was dat hij lijsttrekker van de VVD werd.D66 heeft gewonnen door het Pechtold effect en zeker niet door Jan Zelle.Cu en CDA nemen ook zelden de moeite om fatsoenlijk te antwoorden,heeeeeel soms Dickie van Gijssel.Willem en Sibrand is al genoeg over gezegd.Ik hoop wel dat Dannenberg blijft ,maar ook dat is puur persoonlijk net als dat ik een prima band heb met Hennie Kenkhuis wat ik een goede wijkwethouder voor Westenholte vind.Ik geloof dat ik nu alle sjaaltjes wel gehad heb,was voor een kleurnblinde zoals ik een drama,gelukkig kan ik goed gezichten onthouden.Freddy ben ik nog vergeten,heb ik ook wel iets mee.

  7. Mogguh Wichert…goed voorbeeld Solidara. Sibrand is natuurlijk een groot gemis. Moest gister nog aan hem denken. Dacht, noem hem maar niet dan wijd ik nog verder uit. Maar ik had het genoegen om met hem en Marijke een interview/reportage te oefenen voor Omroep Zwolle. Liep als een speer, zijn met andere topperTs nog de stad in geweest….naar De Beurs. Die aanstellerT Willem Gunneman was er ook of bij. Beregezellig.
    Tja Margriet T. ken ik niet, geloof niet dat ik wat mis. Maar meerdere Zwolse “notabelen” hoef ik niet tegen te komen. Waarom niet? Wat moet je er voor vriendelijks tegen zeggen?

    Trudy en Jan horen natuurlijk onlosmakelijk bij elkaar. Ken Trudy nog van het infocentrum S.hagen bij de ouwe AH, waar ze met een héél aardig vrouwtje zat. Laatst nog mee gesproken, ze doet het nog!
    Jan was natuurlijk onze veldwachter, lachen al die verhalen; maar hij was wel duidelijk. heb met hem en Jan Hasselt een paar keer op stembureau gezeten. Nog iemand die altijd met een lintje op zijn revers kwam.
    Wichert Rana IS idd een schat. Heb haar maar 1x in haar atelier ontmoet. Wat een leuke vrouw, zuslief was erbij en ik vermoed pa (?) dacht….dat vraag ik maar niet. Bovendien minder interessant dan 2 zeer artistieke vrouwen die zich én verbaal uitstekend kunnen uiten en Rana in elk geval ook met verf en kwast. Wichert dat schilderij van die waard van de Tagrijn….ontroerend écht! Grappig dat jij die Kenkhuis zo mag haha. Zal het in elk geval een sympathiek iemand zijn….belangrijk als wethouder/minister.

    Mooie afsluiter….Freddy, alweer te lang niet gezien. Misschien zelfs voor het laatst in uitstekend gezelschap van Joop v.O, en Papje (die hopelijk toch geen wethouder wordt!!) bij de uitgang van de uiterst gezellige nw-jaarsreceptie. Lachen dat ik er van sommigen niet heenmocht. Je begrijpt dat ik van die geluiden nog meer geniet. Zat overigens met …..gezelschap….voor de mysterieuze Simone Chapel. Zij was met een markante kop met lang haar, mijn gezelschap kende hem…..Laat ze allemaal maar lekker blijven wie ze zijn 😉

  8. Wichert,

    Margriet en voorman waren er wel woensdag.
    Beetje stijlloos om Jan voorop te zetten en zelf overal het woord te doen. Nederlaag, terecht.

  9. Susdienst een verkeerde conclusie van mij ,maar ik zag die arme Boelens zo alleen op die trap zitten.Dick haalt er altijd weer van alles bij,let er maar niet op

Reacties zijn gesloten.