Plan voor nieuwe sfeervolle Kamperpoortenbrug

Zwolle – Stichting Levende Stadsgeschiedenis Zwolle, een afvaardiging van bewoners van het Maagjesbolwerk en GroenLinks Zwolle presenteren donderdag 10 maart een plan voor een nieuwe Kamperpoortenbrug. In de ogen van de drie partijen zou de Kamperpoortenbrug een plek moeten zijn waar je elkaar tegenkomt, een plek waar je elkaar spreekt. Een plek waar je wat uitrust, iets drinkt, geniet van het uitzicht. Een plek waar je nog even iets aanschaft voor je de stad ingaat of verlaat. Een aangename verrassing tijdens een ‘rondje binnenstad’.

Wat de initiatiefnemers betreft wordt de Kamperpoortenbrug een sfeervolle entree naar de oude binnenstad. De Peperbus lokt je naar de Ossenmarkt, de Kamperstraat nodigt je uit door te lopen naar De Fundatie, de van Hattumstraat trekt je het kunstkwartier in, met z’n kunstuitleen, goudsmid, creatieve boutiques… In dit plan worden de rijbanen geconcentreerd aan de zuidzijde van de brug, zodat een brede ‘boulevard’ een aangename route wordt voor de vele wandelaars. Tussen wandelzone en rijstroken ligt het fietspad, omzoomd door groen en kleurrijke bloemen. Het aantal rijstroken kan wellicht bij een nieuwe verkeerscirculatie zelfs worden beperkt. Des te breder de wandelzone. En des te aangenamer toeven op de brug.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Plan voor nieuwe sfeervolle Kamperpoortenbrug”

  1. Misschien snap ik het niet, maar dit is toch de brug waar het iedere donderdagavond, zaterdag en iedere koopzondag helemaal vast staat?
    En dan willen ze het aantal rijstroken beperken.
    Volgens leven deze mensen in een andere tijd. Met andere woorden, aantal rijstroken beperken dan los je daarmee de opstoppingen wel op.

    En wat heeft dit met levende stadsgeschiedenis te maken?
    Breng dan de brug terug in zijn oude oorspronkelijke staat. Dan het je pas een sfeer die bij de binnenstad past en de peperbus.

  2. Is dit niet haaks op het plan dat de Gemeente heeft met de nieuwe brug naar het Rodetorenplein. En waar was de afvaardiging van de Kamperpoort. Beste mensen als de brug naar het Rodetorenplein er komt zijn er maar weinig bezoekers die de Kamperpoorterbrug gebruiken. Groenlinks moet zich sterk maken dat het geld voor de nieuwe brug ergens anders voor wordt gebruikt.

    VBK

  3. de van Hattumstraat trekt je het kunstkwartier in, met z’n kunstuitleen, goudsmid, creatieve boutiques??

    De Van Hattumstraat kent volgens mij alleen een paddoshop.
    Al die andere activiteiten bestaan er niet eens.

    Een plek waar je iets drinkt, uitrust, geniet van het uitzicht……

    Laat me niet lachen: het enige dat deze brug te bieden heeft is een stinkende rij auto’s die staan te wachten voor de parkeergarage.

Reacties zijn gesloten.