Zorgen over vertrouwelijke informatie website Zwolle.nl

Zwolle – Accountants, personeelsadministraties, maatschappelijk maar ook politiek actieve organisaties beschikken over kopieën van legitimatiebewijzen van personeel, leden of anders en hebben daarmee inzage in Burger Service Nummers in combinatie met geboortedatum van personen.

Op dit moment kunnen via de gemeentelijke website aanslagen, taxatieverslagen en digitale bezwaarschrift niet alleen worden ingezien door gebruik te maken van een DigiD code, maar ook door het intypen van een Burger Service Nummer in combinatie met de bijbehorende geboortedatum. De accountant van VVD-raadslid Lambert de Wolf verraste hem deze week door in het bezit te zijn gekomen van zijn WOZ aanslagen door deze eenvoudig op te hebben gevraagd via www.zwolle.nl. Dat is in dit geval geen probleem. Echter op kopieën van legitimatiebewijzen kan met onheuse bedoelingen al snel de hand worden gelegd. Namens de VVD stelt De Wolf vragen aan het college van Zwolle.

Dit brengt de VVD daarom ook tot de volgende vragen:

. 1. Welke afspraken en procedures zijn er voor het via de gemeentelijke website toegang hebben tot vertrouwelijke informatie?

2. Wat is de reden dat bovengenoemde informatie via de combinatie Burger Service Nummer en geboortedatum opgevraagd kan worden?

3. Bent u van mening dat de inzage via de combinatie Burger Service Nummer en geboortedatum ongewenst is omdat daarmee persoonlijke gegevens openbaar gemaakt kunnen worden?

4. Bent u bereidt op korte termijn de gemeentelijke website aan te passen zodat voor het verstrekken van vertrouwelijke informatie uitsluitend kan gebruik kan worden gemaakt van DigiD?

Namens de VVD Zwolle fractie

Lambert de Wolf

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Zorgen over vertrouwelijke informatie website Zwolle.nl”

  1. Tja je BSN + geboortedatum moet je inderdaad onderhand overal opgeven (bv. ook bij gezondheidszorginstellingen) – niet bepaald geheim meer nee…
    Overigens kreeg ik geen toegang met mijn BSN + geboortedatum, maar wel met die van m’n man. Ons gezamenlijke huis ‘is’ blijkbaar van hem… 🙁 Maar de belastingaanslagen gelukkig ook 😀

Reacties zijn gesloten.