Ontwerpers maken met OE-DA! kans op coaching

Zwolle – OE-DA! De Overijsselse Erfgoed Design Award is gestart. Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) roept jonge ontwerpers op om de Overijsselse geschiedenis te verbeelden in een hedendaags ontwerp. Dit jaar zijn er drie categorieën waarbinnen ontwerpen ingezonden kunnen worden: Immaterieel erfgoed, materieel erfgoed en nieuwe Overijsselaars. Tot 31 mei 2011 hebben zij de tijd om mee te doen. Meer informatie en inschrijving www.oe-da.nl.

KCO daagt de ontwerpers uit om het cultureel erfgoed van Overijssel – van Bentheimer zandsteen tot katoenindustrie, van klederdracht tot kerk, van Deventer Stokvis tot Zwolse Blauwvinger– toe te passen in een commercieel ontwerp. Deelnemers krijgen de kans om aan te tonen dat het Overijssels cultureel erfgoed dynamisch en modern is. Inzendingen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit een kledingontwerp, een sieraad, straatmeubilair of een interieur- of gebruiksvoorwerp. Cruciaal is dat het cultureel erfgoed van Overijssel de inspiratiebron vormt. Deelnemers maken kans op een prijs van € 5.000,- en een coachingstraject dat leidt tot realisatie van het ontwerp. Uit alle inzendingen kiest een deskundige jury in juni 2011 vijf ontwerpen.

Deze vijf genomineerden krijgen de gelegenheid hun ontwerp uit te werken tot een model of prototype. Hiervoor is een bedrag van € 1.000 per genomineerd ontwerp gereserveerd. Medio oktober 2011 wordt de winnaar tijdens een afsluitende manifestatie bekend gemaakt. De genomineerde ontwerpen worden geëxposeerd in museum Twentse Welle.

OE-DA! wordt georganiseerd door Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) en gefinancierd door de Provincie Overijssel.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)