Weer buschauffeur overvallen in de Aa-landen

Zwolle – Donderdagavond rond 23.15 uur is er op de Waallaan, ter hoogte van de Rijnlaan, in de wijk Aa-landen een buschauffeur overvallen. Onder bedreiging van een scherp voorwerp moest de chauffeur de geldlade afgeven.

Het was de tweede keer binnen een week dat er in de Aa-landen een overval was op een buschauffeur. Ook eerder moest een geldlade afgegeven worden. Een signalement is op dit moment nog niet bekend, wel dat het om een getinte man gaat. Met een speurhond en twee motoragenten werd door de politie de directe omgeving van de overval afgezocht.

UPDATE:

De man is naar schatting tussen de 15 en 20 jaar oud, heeft zwart haar en droeg bij de beroving witte bovenkleding. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband kan houden met deze beroving wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven aan Bel M. via 0800-7000. Een soortgelijke beroving vond plaats op vrijdagmorgenvroeg 15 juli op de Merwedelaan. Naar de beroving wordt een onderzoek ingesteld.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

48 gedachten over “Weer buschauffeur overvallen in de Aa-landen”

  1. Voor het gemak neem ik aan, dat dit één lowlife betreft. Laten we hopen dat ie gepakt wordt of zijn waardige tegenstander een keer tegenkomt!

    Helemaal met Natascha eens: gewoon kappen!

  2. het is gewoon diep triest. misschien toch dat de chauffeurs een busje pepperspray bij zich moeten dragen ter bescherming van hun zelf.
    ik wens de betrokken chauffeurs heel veel sterkte toe.

  3. Vogelvrij zijn ze, de buschauffeurs. De overheid die moet zorgen voor de veiligheid, die functie hebben we aan hun gedelegeerd, in ruil voor zuur belastinggeld,die overheid laat het geweldig afweten. Intussen danst men de sartaki in Brussel en gaan er scheppen met geld over de grens.

  4. De chauffeurs moeten bij de laatste ritten van Lijn 4, want dat is het mikpunt heb ik begrepen, extra goed letten op getinte mannen die in een lege bus willen stappen. Desnoods gewoon doorrijden lijkt me.

  5. Ik stem voor een elektrische plaat van de deur tot aan de stoel van de chauffeur. Mocht er een overval komen dan kan de chauffeur op een knopje drukken en wordt onze grote vriend op een pijnlijke wijze gefrituurd.

  6. De chauffeurs moeten bij de laatste ritten van Lijn 4, want dat is het mikpunt heb ik begrepen, extra goed letten op getinte mannen die in een lege bus willen stappen. Desnoods gewoon doorrijden lijkt me

    Wat denk jij er nou van. Ik moet ook elke avond de bus instappen en omdat ik getint ben sta ik er nou niet op te wachten dat de buschauffeur zomaar doorrijd

    ON: dit is natuurlijk niet normaal en al de tweede keer in 1 week. Laat de politie maar wat extra surveilleren ’s avonds i.p.v. flitsers langs de weg te zetten

  7. Terechte opmerking Geoffrey, maar ik doel specifiek op Lijn 4 en het traject in de buurt van de Rijnlaan / Waallaan in de Aa-landen.

  8. UPDATE:

    De man is naar schatting tussen de 15 en 20 jaar oud, heeft zwart haar en droeg bij de beroving witte bovenkleding. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband kan houden met deze beroving wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven aan Bel M. via 0800-7000. Een soortgelijke beroving vond plaats op vrijdagmorgenvroeg 15 juli op de Merwedelaan. Naar de beroving wordt een onderzoek ingesteld.

  9. De beelden voegen in dit geval niets toe. Als het nu een video van de overval zelf was 8) Was er geen bewakingscamera in de buurt?

  10. @Geoffrey. Begon je in je reactie met een goede opmerking, sluit je het af met een slechte over de politie en flitsers.

    Mocht je kind dood worden gereden, omdat iemand 80 rijdt waar 50 is toegestaan, dan moet men zeker meer flitsers neer zetten. Misschien moet je je houden aan de maximale snelheid, hoef je ook niet aan het flitsen te ergeren.

    Nog een jaar wachten, dan is de OV chip echt ingevoerd en het geld uit de bus.

  11. Wat een lafbekken zijn het die zoiets flikken.

    Laat buschauffeurs na 19u ’s avonds geen contant geld meer in de bus meenemen zou ik zeggen.

  12. Mensen laten staan die getint zijn is geen optie, moet ik dan als buschauffeur zijnde maar iedereen laten staan, bijna alles wat met ons mee gaat met lijn 2/4 is getint, dus wij moeten onze boterham verdienen doordat deze mensen gebruik maken van het openbaar vervoer. En verder camera’s zitten er wel degelijk, zoals ook al in eerdere berichten te lezen was staat hij vol met zijn gelaat in beeld, maar deze beelden mogen volgens de wet van privacy niet worden weergegeven.

  13. Als ik tijdens de laatste rit van een praktisch lege bus op Lijn 4 bij de Waallaan een getinte jongeman van 15-20 jaar zag staan reed ik mooi door.

  14. @bussie komt omdat fietsen een bepaalde status heeft die niet positief te noemen is. Iets met kafirs.

    En wat Linda zegt, ik had hetzelfde gedaan: door rijden.

  15. Wow! Schandalig! De dader is gewoon duidelijk in beeld gekomen! En wij als burger moeten vervolgens iedereen die aan het signalement voldoet met een scheef gezicht aan gaan kijken?!?

    Gaat toch helemaal nergens over?!?

  16. @Plantje: waar heb je het over? Is er tv beeld van de overval?

    En hoe bedoel je iedereen met hetzelfde signalement met een scheef gezicht aan kijken?

    @janus wat je zegt, signalement zegt genoeg. Niet te hard zeggen, anders wordt je reactie aangepast of verwijderd.

  17. @Bert038: Ik heb het over het volgende:

    Bericht door bussie, op 22 juli 2011 om 18:45
    En verder camera’s zitten er wel degelijk, zoals ook al in eerdere berichten te lezen was staat hij vol met zijn gelaat in beeld, maar deze beelden mogen volgens de wet van privacy niet worden weergegeven.

    Dus schijnbaar is er gewoon beeldmateriaal van de dader (op zo’n moment kun je het niet eens meer een verdachte noemen geloof ik), maar om één of andere vreemde reden mogen deze beelden vanwege privacy wetgeving niet vrijgegeven worden!

    Nee, de burgers krijgen een signalement voorgeschoteld waar een ZEEEEER groot deel van de medemens aan voldoet en op basis daarvan moeten we “alert zijn”. En dan zie ik “alert zijn” als “iedereen die aan het signalement voldoet met argusogen aankijken”.
    En dat terwijl het zoveel simpeler had kunnen zijn!

  18. Het woord ‘onderbuikgevoelens’ is al meer dan eens naar boven gekomen bij dit soort topics. En inderdaad, zulke vage signalementen in plaats van gewoon de filmbeelden maakt het aandeel mensen met onderbuikgevoelens helaas niet minder, eerder meer.

  19. “We” hoeven er maar één op aan te kijken, er hoeft er maar één gepakt te worden en dat is de dader!
    Help die vage ideeën de wereld uit en laat gewoon zien wie het is en alleen wie de dader is!

  20. laat ze gewoon net als bij benzine pompen van die hokjes om de chauffeur heen bouwen kogelvrij glas er in dan zitten de chauffeurs stuk veiliger

  21. Bij dit soort onderwerpen is het altijd achten op de eerste racistische reactie. Racisme is vele malen erger dan een bus overvallen. Helaas besteden media slechts aandacht aan het platte nieuwsfeit, slechts het oppervlakkige wordt belicht en iedereen gaat er zijn simpele mening op loslaten.
    Hoe komt het dat iemand tot zo’n daad komt? Wat is de maatschappelijke context?
    We leven in een wereld waarin mensen niet zonder geld kunnen, maar wie heeft dat verzonnen en wie heeft er op dit moment baat bij? En wie lijden eronder?

    Ik weet dat het mensen niet interesseert, maar het is de wereld die wij voor onszelf geschapen hebben die ervoor zorgt dat dit soort incidenten gebeuren.

  22. Ja tuurlijk Bart1
    Jij bent natuurlijk zon incapabel ziel dat medelijden heeft met misdadigers in onze maatschappij.
    Leuke lap tekst hoor, maar je slaat de plank wel volkomen mis.

    Ga even ergens anders crimineeltjes knuffelen

  23. Bij dit soort onderwerpen is het altijd achten op de eerste racistische reactie.

    Sorry hoor, maar dat vind ik hier nog heel erg meevallen!

    Racisme is vele malen erger dan een bus overvallen.

    Wat een ontzettende onzin! Het één is absoluut NIET met het ander te vergelijken! Doe dat dan ook niet!

    Helaas besteden media slechts aandacht aan het platte nieuwsfeit, slechts het oppervlakkige wordt belicht en iedereen gaat er zijn simpele mening op loslaten.

    Welkom in de wereld van Web 2.0. Het is technisch gezien mogelijk om iedereen zijn mening te laten geven. En net zoals jij dat mag en doet, mogen ook anderen dat. Kun je ze niet kwalijk nemen dat ze dat ook doen.

    Hoe komt het dat iemand tot zo’n daad komt? Wat is de maatschappelijke context?

    Omdat hij denkt meer geld nodig te hebben om te leven zoals hij graag leeft. En omdat hij te lui is om te werken! Meer dan dat kun je er niet van maken. Dit moet je echt niet gaan vergoeilijken! De buschauffeur (in dit geval) werkt ook gewoon hard voor zijn centen en zit niet te wachten op zo’n low life die zich er gemakkelijk vanaf wil maken en op deze manier zijn geld wil “verdienen”.

    We leven in een wereld waarin mensen niet zonder geld kunnen, maar wie heeft dat verzonnen en wie heeft er op dit moment baat bij?

    Niemand heeft “verzonnen” dat we niet zonder geld kunnen. Dat is zo ontstaan. Wie er baat bij heeft? Hoezo zou iemand er in bijzonder baat bij hebben, dat we een economisch stelsel hebben met een betaalmiddel? Of moeten we naar het communisme? Ik snap helemaal niet wat je hier eigenlijk mee wil zeggen.

    En wie lijden eronder?

    Er lijdt niemand in het bijzonder onder dat we in een wereld leven waarin je met geld betaalt voor producten en diensten. Er lijden wel mensen onder (in dit geval de bus chauffeur), dat sommige mensen te lui zijn om te werken voor hun geld!

    Ik weet dat het mensen niet interesseert, maar het is de wereld die wij voor onszelf geschapen hebben die ervoor zorgt dat dit soort incidenten gebeuren.

    Dat interesseert mensen wel degelijk! (Mij althans wel.) Velen zijn het alleen niet met je eens. Dat is iets anders dan dat het ze niet zou interesseren.
    WIJ zijn er NIET de schuld van dat dit stuk str*nt (want meer is het niet) een buschauffeur geld afhandig maakt!
    De “wereld die we voor onszelf geschapen hebben” rechtvaardigt NIEMAND op deze waardeloze manier met medemensen om te gaan.

    Denk eens na! Sorry….ik heb me voorgenomen me niet meer te druk te maken om de WLZ discussies, maar hier kan ik me echt over opwinden! >:(

    Ga jij een goed gesprek aan met de dader als hij gepakt is? Even over zijn gevoelens praten? Misschien is hij niet vaak genoeg geknuffeld in zijn jeugd. Nee, dan begrijpen we wel dat hij zoiets doet. Kom op zeg!

  24. Dat kan Dame. Hoe zou je zo iemand dan omschrijven? En vind je ook dat we begrip voor deze persoon moeten opbrengen?

  25. Een crimineel, boef, creep, engerd, griezel, e*kel en ga zo maar door. Dat heeft een relatie met zijn gedrag, met wat hij heeft gedaan. Jouw term duidt – in mijn beleving – meer een status aan, de sport van de ladder waarop iemand (maatschappelijk, sociaal) staat. Op gedrag kun (en in dit geval móet) je iemand aanspreken; aan het zijn van een eencellige kun je niets doen.
    Of ik begrip voor deze persoon kan opbrengen? Voor zijn daad sowieso niet en als persoon ken ik hem niet en weet ik niet wat hem heeft bewogen. Het is me iets te makkelijk om ook op het tweede ‘nee’ te zeggen, hoewel dat erg verleidelijk is (scheelt waarschijnlijk een hoop kritiek), maar zonder achtergronden van ‘hoe en waarom’ wil ik geen oordeel vellen. Dit wil niet zeggen dat die gast niet zo snel mogelijk gepakt en gestrafd moet worden.

  26. Het is inderdaad vreemd te noemen dat wanneer de dader bij de overval is gefilmd, deze niet getoond mag worden ivm privacywetgeving.

    Bart1 begrijpt het verschil niet tussen racisme en discriminatie.

    Lowlife is een prima term voor dit soort tuig. Mocht hij jonger zijn dan 18 jaar, dan mogen de ouders ook een boete of iets dergelijks hebben.

    Gewoon weer het slachtoffer spelen, kies maar uit:

    De jongen heeft een moeilijke jeugd gehad, de jongen is vroeger mishandeld door zijn vader, het jonk heeft agressie problemen, jongen heeft het moeilijk op school, jongen heeft drugsproblemen, jongen is een bekende van het RIAGG, jongen heeft een kleine piemel waardoor er problemen ontstaan, de jongen is maar 1.60 groot en ondervindt hierdoor maatschappelijke problemen etc.

  27. Nou dame, dan zitten we toch een heel eind op één lijn. Ik vind namelijk dat deze persoon door zijn gedrag zichzelf tot een low life maakt.

    En we zijn het er sowieso over eens dat het een waardeloze actie is!

  28. Plantje. Dat jij iemand een lowlife vindt zegt misschien wel meer over jou dan over diegene. Jouw hele reactie op mijn stukje getuigt van een kortzichtige houding ten opzichte van ons bestaan in deze wereld. Dat dingen zo zijn zoals ze zijn, betekent niet dat het zo goed is. Ik vind het een keuze; hoe wij de wereld gemaakt hebben. Dat is door de eeuwen heen zo geworden, maar wij gaan er wel gewoon mee door. En dit houdt in dat er rijke en arme mensen zijn, sterker: de armen bestaan bij de gratie van de rijken. Dit verschil tussen mensen is aanleiding voor veel ellende.
    En ja het racisme dat steeds meer aanwakkert is vele malen erger dan een overval op een bus, aangezien dit een groot maatschappelijk probleem is dat zorgt voor meer en meer haat tussen mensen. Mensen die wel gewoon met elkaar moeten samenleven.

    Ik vind het wel degelijk racisme als iemand zegt dat het signalement alweer genoeg zegt.

    Ik zeg niet dat ik vind dat je buschauffeurs moet beroven, ik zeg alleen dat dit soort incidenten alleen maar kunnen bestaan doordat de maatschappij zo is zoals hij is.

  29. Als er 1 een kortzichtige houding heeft ben jij dat wel Bart , om gelijk met de term racisme te gooien denk ik toch niet dat jij erg up to date bent in deze maatschappij. Maar leg uit wat is aan deze uitspraak racistisch ik ben benieuwd.

  30. Syntus zet per direct extra mensen in op de avondbussen in Zwolle. De maatregel is genomen na de tweede overval in een week tijd op een buschauffeur van de stadsdienst. Die vond afgelopen nacht plaats, bij een bushalte in de wijk Aa-landen, net als vorige week.

  31. Janus, er wordt toch gedoeld op het getinte uiterlijk. Je kan dat ook discriminatie noemen inderdaad. Allebei even erg lijkt me.
    En nee ik kijk geen tv dus ben niet uptodate……

  32. Plantje. Dat jij iemand een lowlife vindt zegt misschien wel meer over jou dan over diegene.

    Het is niet nodig op de man te spelen. Ik negeer dergelijke uitspraken dan ook.

    Jouw hele reactie op mijn stukje getuigt van een kortzichtige houding ten opzichte van ons bestaan in deze wereld.

    Ook genegeerd; komt de discussie niet ten goede!

    Dat dingen zo zijn zoals ze zijn, betekent niet dat het zo goed is.

    Dat klopt

    Ik vind het een keuze; hoe wij de wereld gemaakt hebben. Dat is door de eeuwen heen zo geworden, maar wij gaan er wel gewoon mee door. En dit houdt in dat er rijke en arme mensen zijn, sterker: de armen bestaan bij de gratie van de rijken. Dit verschil tussen mensen is aanleiding voor veel ellende.

    Prima. Ieder mag zijn mening hebben. Ik zie nog steeds geen rationele verklaring voor het gedrag van onze medelander.
    Tevens zie ik in bovenstaande geen ENKELE reden begrip op te brengen voor de dader!

    En ja het racisme dat steeds meer aanwakkert is vele malen erger dan een overval op een bus, aangezien dit een groot maatschappelijk probleem is dat zorgt voor meer en meer haat tussen mensen. Mensen die wel gewoon met elkaar moeten samenleven.

    Ook daar mag je je eigen mening over hebben, maar ik vind het belachelijk om op deze manier appels met peren te vergelijken.
    Eigenlijk gaat het al nergens over als we een overval op een bejaarde vergelijken met een overval op iemand van 35. Laat staan, dat het hout snijdt om te stellen, dat een overval te vergelijken is (zelfs minder erg is) met het racisme, dat in de wereld groeit en specifiek de zogenaamde racistische uitlatingen die hier op het weblog gedaan worden. (Als er ECHT racistische of discriminerende uitlatingen gedaan worden steken de admins daar een stokje voor zonder een discussie met opbouwende kritiek dood te slaan!)

    Ik vind het wel degelijk racisme als iemand zegt dat het signalement alweer genoeg zegt.

    Dat kun je wel als discriminerend zien. Maar ga gewoon met dergelijke mensen de discussie aan in plaats van de overval te bagatelliseren!

    Ik zeg niet dat ik vind dat je buschauffeurs moet beroven, ik zeg alleen dat dit soort incidenten alleen maar kunnen bestaan doordat de maatschappij zo is zoals hij is.

    Gelukkig zijn we het er over eens, dat bus chauffeurs er niet zijn om te beroven!
    De maatschappij berooft niemand. Deze dader in kwestie berooft iemand! De maatschappij rechtvaardigt ook NIEMAND om zomaar een buschauffeur te beroven!

    Deze repliek wilde ik je graag nog geven. Verder ga ik even van een welverdiend pilsje genieten, douchen en nog wat slapen. Mijn vriendin heeft namelijk afgelopen nacht een wonderschone dochter op de wereld gezet! Ik ben vol vertrouwen dat zij in een goede maatschappij is terecht gekomen!

    Gegroet!

  33. Geniet van de pilsje en van je (vriendin’s) dochter.

    Ik hoop inderdaad dat zij mag leven in een vredige wereld, maar als het nieuws van de afgelopen dagen een voorbode is dan weet ik nog niet hoe het met ons afloopt… Dan komt een overval op een bus niet meer in de krant ben ik bang.

  34. De beelden van de overval zullen vanavond op You Tube verschijnen, meldt de woordvoerder van de politie IJsselland zojuist aan Weblog Zwolle.

    De redactie zal dat voor u in de gaten houden.

Reacties zijn gesloten.