Beatrice Puijk genomineerd voor OE-DA! 2011

Zwolle – Een cultuurhistorisch maar hedendaags textielontwerp voor in de keuken, een oogstrelend meubelobject en een community-arts project zijn genomineerd voor OE-DA! 2011. De Zwolse Beatrice Puijk is één van de drie genomineerden.

Deze ontwerpwedstrijd biedt  jonge ontwerpers de kans om van erfgoed design te maken en daarmee het ‘gevoel van Overijssel ‘ aan een breed publiek te communiceren.  De jury heeft met duidelijke voorkeur gekozen voor drie jonge ontwerpers die het bestaande erfgoed hebben vertaald naar eigenzinnige, verleidende of commercieel toepasbare en hedendaagse ontwerpen.

De genomineerden zijn:

Beatrice Puijk uit Zwolle, met MOI. Zij diende een Community Arts project in dat volgens de jury een interessant voorstel is om mensen uit de regio deel te laten uitmaken van een (erfgoed) kunstproces.

Hannah Bonjer uit Amsterdam, met Overijssel ‘het land, dat ‘k stil bespied’. Zij bedacht keukentextiel / theedoeken waarover de jury zei: “Een leuk en eenvoudig toe te passen ontwerp voor in Overijsselse keukens. Het betreft een praktisch en professioneel voorstel. Het gebruik van abstracte patronen leid tot een mooie serie doeken; een sterke hedendaagse vormgeving die voortkomt uit historische iconen.”

Christian Nyampeta, Londen, met Dragers. Deze Dragers zijn zouttorens / meubelobjecten geïnspireerd op Overijsselse zouttorens. De jury zegt hierover: “Hier is een designer aan het woord die zich eenvoudigweg laat inspireren door een landschappelijk element. De ongekunsteldheid van het ontwerp en voorstel is een verademing. Het lukt de ontwerper via een gevoelige interpretatie van erfgoed nieuwe (meubel)objecten te creëren die een subtiele link naar geschiedenis geven. Een plezier om ernaar te kijken!

De drie genomineerden voldeden overtuigend aan de uitdaging om het cultureel erfgoed van Overijssel toe te passen in een commercieel en hedendaags ontwerp of concept. Zij laten zien dat het Overijssels cultureel erfgoed wel degelijk dynamisch en modern is.

De drie genomineerden exposeren in het najaar van 2011 in Museum Twentse Welle.

De jury van OE-DA! 2011 bestaat uit:
Dirk Baalman, directeur Het Oversticht
Jasper Hilkhuijsen, prijswinnaar OE-DA! 2010
Hans van der Markt, ontwerper / docent Design Academy
Kees van der Meiden, directeur TwentseWelle
Holger Muhrmann, architect / intarcdesign / docent Artez

Meer informatie via: www.oe-da.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)