Inzet Reddingsbrigade vanuit Zwolle

Zwolle – De Reddingsbrigade Zwolle is vrijdagmiddag opgeroepen om hulp te verlenen aan een gewonde zwaan in Raalte. De zwaan zat verstrikt in een vislijn. Eerder was het de brandweer niet gelukt het beest te vangen. Na een zo’n anderhalf uur is het de vrijwilligers van de reddingsbrigade en de dierenambulance wel gelukt het beest te vangen. Hierbij liep een medewerkster van de dierenambulance een nat pak op.

reddingsbrigade.jpg
© Paul Duijf (RB Zwolle)

Voor de Reddingsbrigade Zwolle was het de eerste inzet vanuit de nieuwe stalling aan de Lijnbaan naast de Zwolse brandweer, waar sinds dinsdag j.l. de vloot gestald wordt. Daarvoor was de vloot van de Reddingsbrigade gestald in Deventer. Eén van de boten werd tussen de verhuisspullen weggehaald en naar Raalte getransporteerd. Voor wie de redders en de brigade van dichtbij wilt bekijken, is er zaterdagmiddag 13 augustus een open dag bij de nieuwe stalling en op de stadsgracht aan de Harm Smeengekade.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Inzet Reddingsbrigade vanuit Zwolle”

  1. Goed gedaan brigade! Geweldige samenwerking was dat. Weer een dier geholpen.

    Zó zie je maar weer hoe belangrijk het is dat een hulpverlenende instantie bij hun materiaal kan. Dat kon eerder niet zo snel als vandaag. Bravo gemeente Zwolle voor de lege ruimte van de oude brandweerkazerne!

    Mm

  2. Dieptriest dat “sportvissers” hun lijn zo achterlaten! En dat noemt zich dan natuurliefhebber!
    Ik mag zelf ook graag een lijntje uitgooien. Maar ik vind wel dat je daarbij respect voor de gehele natuur dient te hebben!

    Goed werk van de reddingsbrigade.

Reacties zijn gesloten.