Zesde editie Nederland leest van start

Zwolle – Vrijdag 21 oktober ontvangen burgemeester Henk Jan Meijer en Aranka Wijnbeek uit handen van Astrid Vrolijk, directeur van de Bibliotheek Zwolle, de eerste exemplaren van het boek Het leven is vurrukkulluk van Remco Campert. Dit is het actieboek dat tijdens de landelijke bibliotheekcampagne Nederland leest centraal staat. Bibliotheekleden van 18 jaar en ouder kunnen tot en met 18 november zolang de voorraad strekt een gratis exemplaar ophalen in één van de bibliotheekvestigingen.

image1.jpgx.jpg

Heel Nederland én Zwolle leest en spreekt vanaf 21 oktober over hetzelfde boek. Het actieboek van 2011 is Het leven is vurrukkulluk van Remco Campert. Dit boek, dat voor het eerst in 1961 verscheen, beschrijft een dag uit het leven van twee vrienden, Mees en Boelie, die beiden verliefd zijn op het zestienjarige meisje Panda. Nederland Leest, de grootste leescampagne die ons land kent, plaatst het boek opnieuw in de belangstelling. Aan het boek is een Lofrede toegevoegd, waarin een Ronald Giphart zijn bijzondere relatie met het boek beschrijft.

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne. Eén boek staat centraal en wordt door de openbare bibliotheken gratis uitgedeeld aan hun leden. Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten. Het begon in Amerika met One Book, One City. Een actie die laat zien dat literatuur wel degelijk een breed publiek aanspreekt en dat het lezen van een goed boek niet alleen veel plezier verschaft, maar ook nog eens de blik verruimt. Nederland Leest werd voor het eerst georganiseerd in 2006.

Gedurende de campagneperiode is een speciaal en gevarieerd activiteitenprogramma ontwikkeld door de Bibliotheek Zwolle. Zo staan de sixties centraal tijdens een culturele en culinaire avond met medewerking van Dj Nitefox en theatersportvereniging De Lauwe Lust. Nelleke Noordervliet biedt een verrassende en historische kijk op het actieboek, Op Schrift verzorgt een Wurksjop sgrijven en Aranka Wijnbeek gaat in Blokje Om in Zwolle op zoek naar culturele en literaire plekjes in het Zwolle van de jaren zestig. Meer informatie over alle activiteiten is te lezen in de speciale flyer of op www.bibliotheekzwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Zesde editie Nederland leest van start”

Reacties zijn gesloten.