Plan voor Chinese begraafplaats op Kranenburg

Zwolle – Zwolle wil op begraafplaats Kranenburg een deel van de ruimte reserveren voor mensen uit de Chinese gemeenschap. Maandag was in het Zwolse stadhuis een informatiebijeenkomst over het plan.

25-06-2012_presentatie_plan_chinese_begraafpl.stadhuis_04.jpg

Belangstellenden waren deze middag van harte welkom om zich te laten informeren over het onderwerp. Zwolle gebruikte de bijeenkomst ook voor een inventarisatie van de belangstelling die er is voor Chinese graven. Een vertegenwoordiging van de Chinese gemeenschap was daarvoor uitgenodigd. De gemeente nodigde verder ook andere belangstellenden uit om naar de bijeenkomst te komen. Recent werd op begraafplaats Kranenburg ook een Islamitisch gedeelte geopend.

25-06-2012_presentatie_plan_chinese_begraafpl.stadhuis_02.jpg

25-06-2012_presentatie_plan_chinese_begraafpl.stadhuis_03.jpg

25-06-2012_presentatie_plan_chinese_begraafpl.stadhuis_05.jpg 

Via Lees verder meer foto’s…

25-06-2012_presentatie_plan_chinese_begraafpl.stadhuis_06.jpg

25-06-2012_presentatie_plan_chinese_begraafpl.stadhuis_01.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Plan voor Chinese begraafplaats op Kranenburg”

  1. Islamitisch gedeelte, Chinees gedeelte, Christelijk gedeelte, Italiaans gedeelte, Fries gedeelte, Limburgs gedeelte en nog een stukje voor echte Zwollenaeren? Intergratie eindigt bij de dood (blijkbaar)! :'(

  2. wij krijgen een plekje ergens achter op de begraafplaats wandt net als in de maatschappij gaan de alochtonen steeds meer voor de autochtonen netjes gezegd>:(

  3. wandt… :'( Ik heb veel d/t fouten gezien, ik maak ze heel soms zelf nog wel eens, maar dit is toch wel erg triest.

    OT: Mooi toch dat iedereen op zijn eigen gewenste manier begraven kan worden. Mooi dat dat kan.

    Persoonlijk kies ik ervoor om op de composthoop gegooid te worden, maar dat mag dan weer niet 😛

  4. De Chinese gemeenschap is in Zwolle, en eigenlijk wel in heel Nederland, een zeer gerespecteerde gemeenschap. Mooi dat het kan!

  5. Grote onzin die verschillende plekken op kranenburg laat ze alle begraafplaatsen maar afschaffen en de overledenen gewoon cremeren .Mettertijd komt er gebrek aan ruimte en de kosten worden op den duur onbetaalbaar.Menige graven die er nu zijn wordt door nabestaanden niet naar uitgekeken en liggen er somber en verwaarloost bij.De Chinezen en al de andere allochtonen en ook autochtonen kunnen de als na crematie in een mooie urn op de vensterbank thuis zetten kunnen ze de overledene elke dag gedenken

  6. @Pieters fijn dat je meedenkt, echter in vele culturen en geloven is crematie een hele grote nee. Vooral in de 3 grote monotheïstische geloven kan je dat je plekje in het hiernamaals kosten.

    Praktisch denken kan vaak tot goede dingen leiden, maar we hebben het hier over één van de eerste cultuuruitingen (ceremonieel begraven), dat ga je niet zo even uit-praktiseren.

  7. ik vind het wel mooi voor de variatie. We hebben nu eenmaal allerlei culturen die elk op hun eigen manier met de dood omgaat. Zo lang dit in harmonie met de rest gaat is er geen probleem toch? Lekker boeien als ieder zijn eigen stukje heeft…

  8. Bericht door Pieters, op 26 juni 2012 om 10:56
    Grote onzin die verschillende plekken op kranenburg laat ze alle begraafplaatsen maar afschaffen en de overledenen gewoon cremeren .Mettertijd komt er gebrek aan ruimte en de kosten worden op den duur onbetaalbaar.

    Ik vind dat je een ieder in zijn/haar waarde moet laten. Zolang er mogelijkheden zijn om te begraven, op een manier zoals in jou cultuur gebruikelijk, kan en mag je dit niet verbieden. Zolang iemand bereid is de kosten voor onderhoud en grafrecht te voldoen begrijp ik even niet waaroom het onbetaalbaar zou worden. En niet iedereen wil een urn thuis hebben staan. Zij hebben juist behoefte aan een fysiek aanwezig graf om te gedenken…….

  9. Mooi dat zoiets kan hier in Zwolle. ben het dan ook eens met voorlaatste schrijvers, behalve jeffrery dan. Familie wil toch een eigen ‘herdenkings plaats” . Vind het zelf wel een fijn idee dat dat hier allemaal mogelijk is wat je wil. Mij persoonlijk maakt het niet zoveel uit, zolang je maar geen schulden of i.d. achterlaat.

Reacties zijn gesloten.