Vrouwen PEC Zwolle winnen in Duitsland

|   Laatste wijziging

Meppen/Zwolle – De vrouwen van PEC Zwolle leverden een goede prestatie door de topploeg uit de 2e Bundesliga in Meppen met 4-1 te verslaan.

logo_pecvrouwen.png 

PEC ZwolleVrouwen begon de wedstrijd met een aangepaste voorhoede. Lydia Borg en Jirre den Biesen namen de plaats in van Lisanne Vermeulen en Judith Frijlink. De wedstrijd ging gelijk op, sc Meppen was fysiek de wat sterkere ploeg. Nadat Marianne van Brummelen een schietkans kreeg, Sylvia Smit een vrije trap niet kon verzilveren en Jirre den Biesen de bal voorlangs zag gaan scoorde Lydia Borg in de 28e minuut de verdiende 0 – 1.

Jolijn Heuvels werd nadat zij in de 11e minuut in botsing kwam met haar tegenstandster, in de 34e minuut vervangen door Judith Frijlink. Judith liet meteen  haar visitekaartje achter; een geweldige uithaal van 25 meter die helaas voor PEC Zwolle op de lat uiteen spatte. De 2e helft begon met Lisanne Vermeulen in de spits voor Lydia Borg.

 

Een schermutseling op het middenveld velde in de 48E minuut Maria Laura Aga. De Duitse speelsters voetbalden verder. De Nederlandse international Nangila van Eijck profiteerde van de onachtzaam in de Zwolse defensie en passeerde keepster Nadja Olthuis, 1 – 1. De Belgische Maria Laura Aga moest  vervangen worden door Valerie Seinen. Valerie deed dat zeer kundig.

 

In de 57e minuut kwam de mee opgekomen linksback Kelly Gilissen, na een steekpasje van Sylvia Smit, alleen voor de Duitse keepster. Zij ronde de aanval fraai af; 1 – 2. PEC ZwolleVrouwen werden sterker en overheersen in de 2e helft. Na een goede doelpoging van Judith Frijlink zette Marianne van Brummelen goed door. Alleen voor de keepster faalde zij niet; 1 – 3. In de 80e minuut kopte Lisanne Vermeulen in een kansrijke positie over.

 

Enkele minuten later werd Lisanne Vermeulen zwaar geattaqueerd in het 16 meter gebied. De scheidsrechter wees resoluut naar de elf meter stip. Lisanne klaarde zelf dit klusje met als gevolg de 1 – 4 eindstand op het denkbeeldige scorebord. Al met al een prima resultaat van de PEC ZwolleVrouwen in een wedstrijd die een goede graadmeter was wat betreft hoe de Zwolse Vrouwen er momenteel voor staan.

 

a.s. zaterdag  wordt er in Epe gespeeld tegen de plaatselijke sv Epe jongens B1. Deze wedstrijd staat in het teken van de open dag van de vereniging sv Epe en begint om 12.30 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)