Briljanten huwelijk echtpaar Beers-Westerbeke

Zwolle – De heer en mevrouw Beers-Westerbeke vierden op donderdag hun 65-jarig huwelijk in hun woning aan de Händellaan in Zwolle. Wethouder de heer Erik Dannenberg bracht het echtpaar een bezoek om hen namens de gemeente te feliciteren. Ze kregen een aantal VVV-bonnen als cadeau.

06-09-2012_echtpaar_beers-westerbeke_65jr_getrouwd_01.jpg

De heer en mevrouw Beers-Westerbeke zijn op donderdag 6 september 2012 65-jaar getrouwd. Wethouder Erik Dannenberg brengt het echtpaar een bezoek om hen te feliciteren. Bij dit bezoek is pers aanwezig. De heer en mevrouw Beers-Westerbeke hebben elkaar leren kennen in de oorlog ’40-’45, in de bus naar school, van Hippolytushoef – Den Helder. De heer Beers stapte in Hippolytushoef in de bus, en in Westerland stapte een meisje in de bus, en die moest op schoot zitten, want er was geen ruimte meer in de bus. De bus had een aanhanger met daarop een kolengenerator voor het gas. Door al dat busreizen in de zomer op de fiets, zijn zij toen een beetje een stelletje geworden.

06-09-2012_echtpaar_beers-westerbeke_65jr_getrouwd_03.jpg

06-09-2012_echtpaar_beers-westerbeke_65jr_getrouwd_02.jpg

Mevrouw Hendrikje Westerbeke werd geboren op 28 april 1930 te Wieringen en de heer Anne Beers op 18 juni 1928 te Nieuwe Niedorp (NH).Ze zijn jong getrouwd, 17 en 19 jaar oud, te Wieringen op 6 september 1947. Alles nog op de bon en geen woning. Dus inwonen bij de ouders van mevrouw. Nadien verschillende woningen gehad in Hippolytushoef. Vervolgens woonde men in Kampen en meer dan twintig jaar in Westenholte, en nu door omstandigheden in ‘Fermate’.

De heer Beers is begonnen als meubelmaker. Door slechte tijden in dat vak werd hij timmerman in de bouw en studeerde daarnaast voor leraar. Mevrouw Beers heeft een poos gewerkt in een kussenfabriek in Den Helder. Toen de heer Beers in 1949 werd opgeroepen voor militaire dienst heeft hij vervolgens 21 maanden bij de Marine gediend.

De heer Beers werd in 1960 leraar houtbewerking in Kampen. Zes jaar later ging dat over, omdat hij een tweede akte moest halen door wetsverandering. Dat wilde hij niet meer dus kwam op wachtgeld. De directeur van de sociale werkplaats kwam toen vragen of de heer Beers werkleider wilde worden in de sociale werkplaats te Kampen. Na enig beraad heeft de heer Beers dat aanvaard en dat was de beste job totdat hij helaas werd afgekeurd door hernia. Het echtpaar heeft twee kinderen, in 1955 werd hun zoon geboren die later ziek werd en drie jaar later een dochter. Daarnaast hebben zij twee kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Hobby van de heer Beers was fietsen, 500.000 km gefietst vanaf 1938 op de wielerbaan in Hippolytushoef, totdat de heer Beers in 1990 hartkwalen kreeg. Nu rijd hij veel op de scootmobiel en schildert niet onverdienstelijk.

Mevrouw Beers heeft altijd graag gebreid en gehaakt, maar vanwege tennisarmen kan dat helaas niet meer. De gezondheid van beiden is nog redelijk.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Briljanten huwelijk echtpaar Beers-Westerbeke”

Reacties zijn gesloten.