PEC Zwolle Vrouwen wint ruim van PSV / FC Eindhoven

|   Laatste wijziging

Zwolle – Een voortreffelijk spelend PEC Zwolle Vrouwen verslaat PSV / FC Eindhoven met klinkende cijfers en beland op plaats 2 van de ranglijst. De terugkeer van Lisanne Vermeulen gaf PEC Zwolle Vrouwen vleugels.

Binnen 20 minuten was de klus geklaard. Met 3 treffers was Lisanne Vermeulen in de eerste competitiewedstrijd die zij dit seizoen speelde de matchwinnaar. Een goed spelend PEC Zwolle Vrouwen kwam goed uit de startblokken. Binnen 20 minuten was PSV / FC Eindhoven verslagen. Voor 350 toeschouwers, de concurrentie van de mannen wedstrijd Nederland tegen Turkije was merkbaar, was PEC Zwolle de betere ploeg. Al na 5 minuten lag de bal in het net. Lisanne Vermeulen kopte de bal na een voorzet van Sylvia Smit resoluut binnen, 1 – 0. In de 14e minuut werd het 2 – 0 na goed doorzetten van Marianne van Brummelen. Lisanne Vermeulen had er zichtbaar zin in. Na een pas van Sylvia Smit ronde zij bekwaam af; 3 – 0.  kwam er niet aan te pas. Het laatste kwartier van de 1e helft liet PEC Zwolle de teugels wat vieren. PSV nam initiatief maar dat leidde niet tot doelpunten. Ruststand 3 – 0. In de 49e minuut kwam PSV door een fraai afstandschot van Marlou Peeters op 3 – 1. Marianne van Brummelen kon PEC Zwolle in de 53e minuut op 4 -1 zetten, maar het schot ging naast het doel. In de 62e minuut een geweldig afstandschot van PSV die door keepster Nadja Olthuis perfect werd gepareerd. Door een kopbal van weer Lisanne Vermeulen kwam PEC Zwolle in de 71e minuut op een 4 – 1 voorsprong.

Sylvia Smit mocht in de 76e minuut een vrijde schop nemen op 20 meter van het PSV / FC Eindhoven doel. De bal krulde magnifiek in de bovenhoek; 5 – 1. Door een onnodige overtreding van Jolijn Heuvels, die verder een prima wedstrijd speelde, mocht PSV een strafschop nemen. Danielle van den Donk wist wel raad met dit buitenkansje; 5 – 2. In de 83e minuut schoot Lydia Borg, die was ingevallen voor Marianne van Brummelen, strak in. De bal werd gepareerd door keepster Angel Christ. Al met al een verdiende overwinning van PEC Zwolle Vrouwen.

|Wissels bij PSV / FC Eindhoven; Janneke Bijl voor Jeslynn Kuijpers ( 74e )en Nadia Coolen voor Marlou Peeters ( 83e ).

Wissels bij PEC Zwolle; Lydia Borg voor Maria Laura Aga ( 70e ), Jirre den Biesen voor Jolijn Heuvels ( 80e ) en Lieke Lambers voor Marianne van Brummelen ( 88E ).

Geel voor Nathalja Nijman en Lydia Borg van PEC Zwolle.

Op 21 september wacht de uitwedstrijd van PEC Zwolle tegen Ajax.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “PEC Zwolle Vrouwen wint ruim van PSV / FC Eindhoven”

Reacties zijn gesloten.