VVV naar Waanders in de Broeren

Zwolle – De VVV gaat definitief naar Waanders in de Broeren. Dat bevestigt de directeur van Zwolle Marketing Henk van Voornveld vrijdagmiddag aan Weblog Zwolle. De beslissing viel afgelopen woensdag tijdens een overleg met Waanders Boekverkopers.

broerenkerk_2.jpg
Tekening: De Bruin architecten

Het VVV krijgt in de verbouwde kerk een Toeristisch Informatie Punt. Er zal geen kantoor komen. Het zal meer de gestalte krijgen van een loket. De VVV past volgens Van Voornveld goed bij het concept van de nieuwe boekhandel. Een gastheerschap van Zwolle met een accent op ‘beleven’ en met oog voor de regio. Waanders in de Broeren wordt een cultuurcentrum rondom Boek en Media. Hoe het Toeristisch Informatie Punt vorm gaat krijgen is in dit stadium nog ongewis. Zo is bijvoorbeeld nog niet bekend of de huidige personeelsleden van de VVV mee naar Waanders kunnen. De VVV winkel in de Hoofdwacht aan de Grote Markt sluit 28 december al de deuren. Wat er in 2013 in de Hoofdwacht gaat komen is eveneens ongewis. Er zijn een aantal kandidaten voor de toplocatie in het centrum van Zwolle waaronder een winkel en een aantal horecazaken. De gemeente Zwolle is de verhuurder van het karakteristieke pand.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “VVV naar Waanders in de Broeren”

  1. Horeca????
    AUB niet nog meer bak-braad- en woktoestanden tegen het rijksmonument de St Michaelskerk met zijn monumentale interieur aan.
    Het gebruik van open vuur in deze eeuwenoude gebouwen, zonder brandwerende voorzieningen is vragen om grote ellende.

  2. Het is toch werkelijk ongelovelijk dat de VVV daar weg moet. Waar moeten de voor Zwolle zo belangrijke touristen nu naar toe? Die gaan dat Waanders echt niet zo makkelijk vinden. Dat ligt nogal uit de route. Er gebeuren de laatste tijd rare zaken in mijn Zwolle. Die brug bij de Spiegel, het EI op het Paleis aan de Blijmarkt, de overbodige Rodetorenbrug. Money money >:(

  3. @vdberg,
    Je hebt het goed en je mag daar allemaal aan meebetalen.
    (je bent verder nog heel wat vage investeringen vergeten op te noemen..)

  4. Hoe gaat de gemiddelde toerist die vvv vinden dan? Alsof toeristen graag een boekhandel willen zien……. Wat een gepruts toch altijd. En de huidige lokatie? Blijft zeker jaren leeg staan…

Reacties zijn gesloten.