Dit is de nieuwe Fundatie in Zwolle

Zwolle – Vrijdagmiddag wordt de heropening van museum de Fundatie in Zwolle gevierd met een bezoek van prinses Beatrix. Het is dan ook het moment voor een afsluiting van een spectaculaire verbouwing van het museum aan de Blijmarkt met De Wolk. Zaterdag 1 juni is het museum van 10.00 – 22.00 uur gratis geopend voor het publiek. Weblog Zwolle mocht donderdag al een kijkje nemen en maakte een fotoreportage van het nieuwe museum.

fundatie-10.jpg

Het museum voor beeldende kunst heeft onder andere een nieuwe ellipsvormige opbouw gekregen, ontworpen door architect Hubert-Jan Henket. Het is een tentoonstellingsruimte van 1.000 m² die uitzicht biedt over de historische binnenstad van Zwolle. De opening wordt gevierd met een optreden van Introdans en het Nederlands Symfonie Orkest en drie openingstentoonstellingen. In de expositie ‘Dans op de vulkaan’ tonen Duitse kunstenaars het leven in de Republiek van Weimar gedurende het interbellum. Fotograaf Pieter Henket laat met zijn foto’s het huidige tijdsbeeld van internationale beroemdheden zien. Kunstenaar Jeroen Krabbé gebruikte voor de schilderijenreeks ‘Dum Vivimus Vivamus’ zijn eigen tekeningen van vroeger als uitgangspunt. Daarnaast wordt het beste uit de eigen collectie van het museum getoond met werken van onder andere Mondriaan, Van Gogh en Appel vanaf het midden van de 19e eeuw tot nu.

fundatie-5.jpg

fundatie-3.jpg

fundatie-45.jpg

Vias Lees verder een uitgebreide fotoreportage… 

fundatie-1.jpg
 
fundatie-2.jpg
 
fundatie-4.jpg 
 
fundatie-6.jpg
 
fundatie-7.jpg
 
fundatie-8.jpg
 
fundatie-9.jpg
 
fundatie-11.jpg 
 
fundatie-12.jpg
 
fundatie-13.jpg
 
fundatie-14.jpg
 
fundatie-15.jpg
 
fundatie-16.jpg
 
fundatie-17.jpg
 
fundatie-18.jpg
 
fundatie-20.jpg
 
fundatie-21.jpg
 
fundatie-22.jpg
 
fundatie-23.jpg
 
fundatie-24.jpg
 
fundatie-25.jpg 
 
fundatie-26.jpg
 
fundatie-27.jpg
 
fundatie-28.jpg
 
fundatie-29.jpg
 
fundatie-30.jpg
 
fundatie-31.jpg
 
fundatie-32.jpg
 
fundatie-33.jpg
 
fundatie-34.jpg
 
fundatie-35.jpg
 
fundatie-36.jpg
 
fundatie-37.jpg
 
fundatie-38.jpg
 
fundatie-39.jpg
 
fundatie-40.jpg
 
fundatie-41.jpg
 
fundatie-42.jpg
 
fundatie-43.jpg
 
fundatie-44.jpg 
 
 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

22 gedachten over “Dit is de nieuwe Fundatie in Zwolle”

  1. Eerlijk is eerlijk, ik had mijn twijfels maar het is bijzonder fraai geworden. Jeroen Krabbe zei dat het van “internationale allure” is. Maar dat komt natuurlijk ook omdat ‘ie er zelf hangt.

  2. Niks tegen het museum hoor, maar mag ik nu ook mijn eigen huis zo verbouwen als ik wil.nee dus, hier gelden allerlei regels, dom, dom, dom.

  3. Gefrustreerd Rudy? Als je dan toch je huis verbouwd zou ik er niet zon ei op laten zetten. Daarmee is hij direct onverkoopbaar geworden. A. te duur en B. niemand wil het hebben! 😀

  4. Ik vind het een geweldige toeristische trekpleister voor Zwolle, de “Blauwvinger wolk” vind ik op zich mooi, daardoor echter de kleur van het “oude museum” niet meer mooi; het museum nu, door de komst van de wolk, minder passend in de omgeving; geweldig ondernemerschap van Ralph Keuning. Kortom, ik wens de Fundatie een prachtige opening toe!

  5. Dit staat op de site van de fundatie:

    Na de officiële opening voor genodigden op 31 mei, is het vernieuwde Museum de Fundatie vanaf 1 juni weer toegankelijk voor het publiek. vanaf 10 uur sochtend tot 10 uur savonds gratis toegang

  6. Klopt, Anna, als een foto van een gebouw of schilderij/foto voldoende is voor je. Mss kan WLZ ook wat foto’s plaatsen van andere musea, attractieparken. Scheelt je een hoop entreegeld.:P

  7. ‘k Was er gisteravond even :
    F A N T A S T I S C H !!! Wat heb ik genoten:

    van een fabelachtig uitzicht , de kerkschepen leken aan te raken, super ! Wilde associaties met Monument Valley met de steenformaties als kathedralen in de woestijn, hier de eindeloze rode terracotta daken van Zwolle .

    Schitterende nieuwe tentoonstellingszalen, echt uniek in Europa zo niet wereldwijd .

    Een speer snelle lift bracht je in een tel naar de bovenste etage !

    Het naar beneden kijken in het atrium ( de vide) ,
    ook een sensatie apart . Zoiets als staan op de citadel van Dinant, aan de rand van een duizelingwekkende diepte…

    Gaat het zien gaat het zien en

    beleven

    🙂

Reacties zijn gesloten.