Denen komen al fietsend leren van Zwolle

Zwolle – Leden van de Danish Cycle Embassy brachten woensdag een bezoek aan de stad Zwolle. Zij maakten, samen met een aantal Zwolse vertegenwoordigers, op de fiets een rondje door de stad. Met dit bezoek hopen zij inspiratie op te doen op het gebied van infrastructuur. Nederland en Denemarken zijn wereldwijd koplopers in het gebruik van de fiets.

11-09-2013_zweedse_delegatie_bekijkt_nieuwe_fietsrotonde_04.jpg 

De Deense bezoekers werden op het Stadskantoor ontvangen, waar hun meer wordt verteld over wat Zwolle actief doet en heeft gedaan op het gebied van infrastructuur voor fietsers. Hierna brachten de gasten, op de fiets, bezoeken aan een aantal belangrijke Zwolse fietsprojecten, waaronder de fietsrotonde en fietsstraat bij de Philosofenallee. Ook brachten ze een bezoek aan het Deltion College, dat met een project fietsen onder studenten promoot.

11-09-2013_zweedse_delegatie_bekijkt_nieuwe_fietsrotonde_01.jpg 

11-09-2013_zweedse_delegatie_bekijkt_nieuwe_fietsrotonde_03.jpg

11-09-2013_zweedse_delegatie_bekijkt_nieuwe_fietsrotonde_05.jpg 

Het bezoek van de Denen aan Zwolle is een onderdeel van een driedaags bezoek aan Nederland, waarbij ze verschillende fietssteden bezoeken. Met name op het gebied van infrastructuur willen de Scandinaviërs nieuwe ideeën op doen: hierbij zijn ze vooral op zoek naar makkelijk toepasbare methoden om deze te verbeteren.

Het verbeteren van het fietsklimaat heeft in Zwolle een hoge prioriteit, omdat de fiets verreweg het belangrijkste vervoersmiddel van de stad is. Met projecten zoals de fietsstraten, de fietsrotonde en de fietssnelweg, wil Zwolle het fietsen veiliger, comfortabeler en sneller maken. Bovendien werkt de gemeente samen met talloze bedrijven uit verschillende bedrijfstakken aan de promotie van het fietsen. Ook wil Zwolle samen met bedrijven, als onderdeel van het project Beter Benutten, meer mensen op de fiets krijgen.

De Danish Cycle Embassy bestaat uit vertegenwoordigers van de overheid en bedrijven die zich met fietsen of fietsvoorzieningen bezighouden. Deze vereniging houdt zich bezig met het uitdragen van het Deense fietsbeleid en het opdoen van nieuwe ideeën. Denemarken staat bekend als een belangrijk fietsland en staat als fietsland soms zelfs beter bekend dan Nederland.

11-09-2013_weerfoto_vechtbrug-_vechtstraat.jpg

11-09-2013_zweedse_delegatie_bekijkt_nieuwe_fietsrotonde_02.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Denen komen al fietsend leren van Zwolle”

  1. Zijn ze ook in Stadshagen bij de onlangs vernieuwde weg naar het winkelcentrum Stadshagen geweest? Dan hadden ze kunnen zien wat voor drama het is om over te steken richting het Mannagras. Welke verkeersdeskundige is hier aan de slag geweest?

  2. @Bertje; wat een flauwekul over die nieuwe verkeerssituatie in Stadshagen bij het Winkelcentrum, als je je als fietser en automobilist gewoon aan de regels houdt is er helemaal niets onveiligs aan. Je zeurt!

Reacties zijn gesloten.