PEC Zwolle schakelt Fortuna Sittard uit

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft woensdagavond in het eigen stadion de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard gewonnen met 2-0. Zwolle heeft daardoor de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi bereikt. ,,Fortuna was zeker in de eerste helft een taaie tegenstander, maar we zijn door", constateert trainer Ron Jans na afloop.

25-09-2013_pec_zwolle-fortuna_2-0_06.jpg 

De thuisploeg begon voor 7600 toeschouwers met Joost Broerse, Guyon Fernandez en Giovanni Gravenbeek in de basis. Dit ging ten koste van Fred Benson, Mustafa Saymak en Maikel van der Werff. Fortuna bleek in de eerste helft prima partij te bieden en was met enkele afstandschoten ook gevaarlijk. Bram van Polen haalde bovendien een bal van Patrick N’Koyi van de lijn. Zwolle was zelf gevaarlijk via onder meer Rodchi Achenteh. De middenvelder scoorde ook het openingsdoelpunt. Na een prima dieptebal schoot Achenteh beheerst binnen. Vlak voor rust had Mateusz Klich het duel al kunnen beslissen, maar na een prima aanval belandde zijn inzet op de paal. ,,Het was een moeizame wedstrijd van onze kant. We wilden ons revancheren na het duel met Vitesse en dat is niet helemaal gelukt."

25-09-2013_pec_zwolle-fortuna_2-0_03.jpg

25-09-2013_pec_zwolle-fortuna_2-0_02.jpg

25-09-2013_pec_zwolle-fortuna_2-0_04.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

PEC Zwolle scoorde pas in de slotfase de 2-0 en besliste daarmee de wedstrijd. Een corner werd door Joost Broerse binnengekopt. De verdediger stond weer eens in de basis. ,,Dat was wel lekker. Al haalden we vandaag ons niveau niet, we hebben wel het gewenste resultaat bereikt." In de veertig minuten voorafgaand aan de 2-0 kabbelde het duel voort. De thuisploeg controleerde het duel, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Met de uitslag was Jans uiteindelijk wel tevreden. ,,Al hadden we de weinige kansen die we kregen, wel moeten benutten." Morgenavond wordt bekend wie PEC Zwolle treft in de derde ronde van de beker.

Zaterdag aanstaande staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. NAC Breda is om 20.45 uur de tegenstander.

PEC Zwolle – Fortuna Sittard 2-0 (1-0). 
Scheidsrechter: Sanders 
Toeschouwers: 7600

Opstellingen: 
PEC Zwolle: Begois, Van Polen (59. Saymak), Lachman, Broerse, Van Hintum, Mokotjo, Achenteh (87. Eloisghiri), Gravenbeek, Klich, Nijland (64. Labylle), Fernandez

Fortuna Sittard: Kaya, Vets, Janssen, De Boer, Kis, Zennaro, Briels (82. Vankan), Khalouta, Nepomuceno, Vlug (69. Gulpen), N’Koyi (59. Amoah)

Scoreverloop: 

20. Achenteh 1-0 86. Broerse 2-0. 

Bron: peczwolle.nl 

25-09-2013_pec_zwolle-fortuna_2-0_01.jpg

25-09-2013_pec_zwolle-fortuna_2-0_07.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “PEC Zwolle schakelt Fortuna Sittard uit”

  1. Zwolle is behoorlijk zoekende, zonder onze welbekende LinksBuiten (en Drost ook wel hoor!)

    Ik zit nog altijd te kauwen op de volgende bijna cryptische zin die ik aantrof ergens in de stroom van media-berichten van enkele weken terug .
    Gaat u er even voor zitten:
    __________________
    “Koploper PEC Zwolle verkoopt sterspeler aan een subtopper”
    ___________________
    Lekker is dat … puffff

    Kan Jans maar 1 advies geven, breng de ploeg terug naar de succes-
    opstelling. Achenteh LB en vul de plaatsen van Mokthar en Drost voorlopig in met spelers die ongeveer het zelfde kunnen brengen.

    Breng het elftal niet verder in grote verwarring: er is al een giga omissie (de bovenbeschreven twee spelers)

  2. Achenteh LB

    Waarom? Voor zijn aanvallende kwaliteiten? Ik heb liever een echte verdediger want dat kan Achenteh niet. Achenteh moet op het middenveld ballen afpakken en gelijk aan de dichtstbijzijnde speler geven.

  3. Jans moet de automatismen in z’n elftal niet te grabbel gooien.

    Zijn huidige elftal zal niet de mijne zijn.

    Jans heeft nog steeds goud in de handen, hij heeft een ongekend goede selectie.

Reacties zijn gesloten.