Gratis WIFI op Grote Markt en Melkmarkt

Zwolle – Vanaf donderdag 7 november aanstaande is er gratis WIFI beschikbaar op de Grote Markt en Melkmarkt. Wethouder Nelleke Vedelaar, Levi Kuipers (winnaar van het Jongerenbudget) en voorzitter van het citycentrum Peter Pels nemen donderdagmorgen het netwerk in gebruik.

Het organiseren en uitvoeren van gratis wifi in de binnenstad wordt mogelijk gemaakt door uitvoerder Zoranet en betrokken partners in de binnenstad, mede dankzij het beschikbaar gestelde jongerenbudget door de gemeente via Levi Kuiper. Het bestuur van Citycentrum houdt zelf grip op de content en heeft hierover overleg gevoerd met partijen als Gemeente, Citymarketing, horeca en andere partijen die de aanleg van WiFi mede mogelijk maken. Dat is ook de reden waarom niet met een commerciële partij in zee gaan is gegaan. De ondernemersvereniging wil invloed kunnen uitoefenen op de inhoud en niet gebonden zijn aan verplichte advertenties, verkoop van gegevens e.d.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

16 gedachten over “Gratis WIFI op Grote Markt en Melkmarkt”

  1. Grappig dat over magnetrons niemand zeurt terwijl ze elke avond hun eten er in opwarmen en elke ochtend het brood er in ontdooien terwijl de straling van wifi in exact hetzelfde spectrum zit. 🙂

  2. @Zuidski:

    Verschil is wel dat je niet wordt blootgesteld aan de EM-straling die in de magnetron wordt opgewekt maar wel aan de EM-straling van de WIFI-antennes.

    Maar goed, ELK apparaat zendt EM-straling uit (wel zit er natuurlijk verschil in de hoeveelheid die ze produceren).
    En ik wil je niet bang maken, maar los van je computer, los van de WIFI-straling, los van de magnetron, je wordt ook op dit moment aan nog meer EM-straling blootgesteld. Je kan er als mens gewoon niet aan ontkomen, al zou je alle elektronica uit de wereld weg doen. Licht is namelijk ook EM-straling.

  3. “The violent change that microwaving causes to the food molecules forms new life forms called radiolytic compounds”

    En jij geloofd die shit? Bwhahahahaha 😀

  4. Hert lijkt me niet al te geweldig voor de gezondheid, maar ik denk dat de discussie van gelijke strekking is als die over de Roundup. Ik denk niet dat je er meteen ziek van wordt, zoals japser al aangaf, een magnetron is natuurlijk iets heel anders. Maar ik geloof ook niet dat het zonder gevolgen is. Het kan me simpelweg niet voorstellen dat het geen effect heeft op een mens, waarvan het brein zeer gevoelig is voor zeer kleine veranderingen in de fysieke omgeving. Maar goed, op het moment van typen heb ik natuurlijk zelf ook een wifi-verbinding, dus het zou wat hypocriet zijn als ik hierover hoog van de toren blaas….:o

  5. Alles heeft invloed op ons lichaam. Ik denk alleen dat een kleine toevoeging van straling met een laag vermogen op dat specifieke punt in het EM-spectrum, niet een aantoonbaar gevolg oplevert.

  6. Ik wil wel eens een ‘ondernemers-‘/’beleids-‘ plan zien waarop de beslissing is genomen om gratis wifi beschikbaar te stellen (en iedereen bloot te stellen aan schadelijke hoogfrequente electromagnetische straling). Ik kan werkelijk geen enkel productief nut bedenken voor wifi. Smartphone gebruikers hebben altijd een abonnement, en gaan met gratis wifi zeker niet meer nuttige applicaties toepassen. Het zombie-gedrag wordt simpelweg vergroot: continu op het beeldscherm staren en niet genieten van de mooie omgeving. Misschien zit in dat laatste voor Zwolle wel de motivatie..
    Als bewoner van deze locaties zou ik de gemeente aanklagen.

  7. @Mark Henry.
    Iedereen bloot stellen aan schadelijke hoogfrequente elektromagnetische straling? Het is nog niet onomstotelijk vastgesteld.

    Smartphonegebruikers hebben altijd een abonnement? Nee hoor, ik gebruik al jaren smartphones maar heb nog nooit een abonnement gehad.

    Zombiegedrag? Ik doe soms 3 dagen met één lading omdat ik hem vrij weinig gebruik, het grootste deel gebruik ik hem als agenda, soms om mail van het werk te lezen, soms als GPS-navigatie maar zelden voor het lange internetsurfen terwijl ik overdag thuis en op het werk altijd wifi-verbinding heb. Voor mij gaat jouw stelling niet op.

    Als ik naar mezelf kijk, dan zijn jouw punten complete onzin.

Reacties zijn gesloten.