NS zet Zwols kraanwater in voor Filippijnen

Zwolle – De NS zet maandag 18 november op Station Zwolle de hele dag Zwols kraanwater in voor de Nationale Actie Giro 555. Zo krijgen reizigers de mogelijkheid om op station Zwolle geld te doneren voor de slachtoffers van de ramp op Filippijnen.

De aftrap wordt om 8.00 uur in de stationshal verricht door de Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer, de Zwolse RTL-nieuwslezer Margreet Spijker en de bekende Zwolse volkszanger Harm Wolters, die vervolgens met zijn groep Ancora een live optreden verzorgt. Reizigers die een donatie doen, krijgen in de speciale donatiestand een bekertje vers Zwols kraanwater geserveerd. Bij een donatie van minimaal € 2,50 krijgt de reiziger het water zelfs in een champagneglas geserveerd. Alle binnengekomen donaties gaan naar de Nationale Actie Giro 555 voor de slachtoffers op de Filippijnen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “NS zet Zwols kraanwater in voor Filippijnen”

  1. Geld inzamelen is natuurlijk een goede zaak. Maar gezien al die strijkstoktaferelen van de laatste paar jaren zijn mensen toch argwanend bij het maken van een donatie.

    Is het niet een goed idee om;
    Geld in te zamelen, en van dát geld bouwvakkers + stratenmakers in te huren voor een bepaalde periode, bouwmaterialen in te kopen, en ZO te werk te gaan op de Filippijnen.. ??

    De bouw ligt al op z’n gat, dat is ’s winters nog erger, en zo stimuleren we de economie ook nog een beetje. Denk aan alle derden die hierbij nodig zijn zoals coördinatie en transport….

    Of is dat boerenverstand ?

  2. Dan pleeg je waarschijnlijk wel een aanslag op de lokale economie, als je daar met onze mensen komen. Ja, de mensen hebben daarna wel weer een huis, maar al die tijd geen inkomsten. Je idee is zeker goed, maar ik zou dan met lokale arbeiders werken.

  3. Daarom: geef via overzichtelijke organisaties die een duidelijke verantwoording hebben van inkomsten en uitgaven. Die hele grote acties zijn an sich prima, maar juist daar zie je vaak dat het mis gaat met geld dat niet op de goede manier besteed is. (Waarbij gezegd moet worden dat dat natuurlijk niet altijd zo is)

Reacties zijn gesloten.