Uitreiking certificaten Empowerment Mantelzorg

Zwolle – Vijftien Zwolse mantelzorgers met allerlei culturele achtergronden zijn de afgelopen maanden binnen de training AMWAHT uitgegroeid tot groepswerkers. Zij leiden nu door hen zelf opgezette lotgenotengroepen voor (allochtone) mantelzorgers. Daarmee zijn nu al 106 Zwolse mantelzorgers bereikt. “Een waar sneeuwbaleffect”, zegt Bertine Kuperus, interim-directeur van het coördinerende Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet!

 

11-12-2013_certificaten_mantelzorg_stadhuis-erik_dannenberg_02.jpg 

 

Woensdag namen de deelnemers van AMWAHT hun certificaat in ontvangst uit handen van wethouder Erik Dannenberg. Dit was ook het moment waarop Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet!, die de training heeft gecoördineerd en uitgevoerd, de inzichten op het gebied van mantelzorg, participatie en empowerment deelde met belangstellenden. Het geheim van het succes van AMWAHT werd besproken en deelnemende mantelzorgers werden aan het woord gelaten. “Zo vertelde één van hen al dat ze zich ‘meer bewust is van haar eigen normen en waarden en zich realiseert hoe ieder mens vanuit zijn eigen achtergrond reageert’”, zegt Nieske Huisman van Mantelzorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet!

 

11-12-2013_certificaten_mantelzorg_stadhuis-erik_dannenberg_04.jpg  

 

11-12-2013_certificaten_mantelzorg_stadhuis-erik_dannenberg_01.jpg

 

11-12-2013_certificaten_mantelzorg_stadhuis-erik_dannenberg_03.jpg

Met AMWAHT worden mantelzorgers voorbereid op hun rol in een veranderende samenleving. “De tien maanden, met zowel een cursus als een stage, hebben vruchten afgeworpen. Verschillende deelnemers zijn zo gegroeid, dat zij na hun stageperiode zelfs uitzicht op een betaalde baan hebben”, zegt Güler Cumert van Mantelzorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet!. In de training stond hun ervaringsdeskundigheid centraal. De nadruk lag op verhalen, empowerment en methodisch werken.

 

Dit is de eerste lichting van de training Allochtone Mantelzorgers Werken Aan Hun Toekomst (AMWAHT) in Zwolle. ‘Allochtone’ is in Zwolle gewijzigd in ‘Alle’, omdat de training van toegevoegde waarde is voor álle mantelzorgers, voor allochtonen en autochtonen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Uitreiking certificaten Empowerment Mantelzorg”

Reacties zijn gesloten.