Geld voor goede doelen door Stichting OOZ

Zwolle – Al een aantal jaren besteedt Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (Stichting OOZ) middels kerstpakketten voor haar werknemers aandacht aan goede doelen. Werknemers van Stichting OOZ hebben namelijk naast een keuze uit het ‘traditionele kerstassortiment’ de mogelijkheid hun kerstpakket te doneren aan een goed doel. Deze goede doelen worden ingebracht door de scholen zelf. Afgelopen jaar heeft de kerstpakkettenactie in totaal € 2500,- voor goede doelen opgebracht.

stichting_meedoen_-_uitreiking_opbrengst_kerstpakkettenactie_ooz.jpg 

Ankie van der Werf, bestuurslid van Stichting Meedoen, ontving vandaag de opbrengst van de kerstpakkettenactie voor Stichting Meedoen’. Dit goede doel werd ingebracht door de Thorbecke Scholengemeenschap. Stichting Meedoen levert een bijdrage aan het ‘wij-gevoel’ in de samenleving; één van de waarden die Stichting OOZ belangrijk vindt om uit te dragen in haar scholen.

Voor Stichting Meedoen werd met behulp van de kerstpakkettenactie in totaal € 300,- verzameld. Stichting Meedoen besteedt dit geld aan gezinnen waarvoor het te duur is om kinderen mee te laten doen met werkweken, excursies, muzische vorming of een club. Voor kinderen betekenen deze activiteiten een verbreding van hun horizon. Ze maken sociale contacten en leren zich handhaven in een groep. In huishoudens die moeten rondkomen met een inkomen op of onder het sociaal minimum kan het zijn dat kinderen niet kunnen meedoen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Stichting Meedoen draagt er aan bij dat kinderen dit wel kunnen.



Met behulp van de kerstpakkettenactie van Stichting OOZ werd, naast € 300,- voor Stichting Meedoen, € 500,- bijeengebracht voor KIKA; Stichting Kinderen Kankervrij (ingebracht door de basisscholen van Stichting OOZ), € 1140,- voor de wielertocht Homeride t.b.v. de Ronald Mac. Donald Huizen(ingebracht door de Van der Capellen scholengemeenschap), € 300,- voor Stichting Semmy t.b.v. onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen (ingebracht door Onderwijscentrum de Twijn) en € 330,- voor Stichting Ibiss, een stichting die jongerenprojecten in Rio organiseert (ingebracht door het Gymnasium Celeanum).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)