Boomgaard voor Muziekwijk

Zwolle – Aan de Von Weberhof in de Muziekwijk van Holtenbroek is zaterdag een start gemaakt met een boomgaard. Een van de initiatiefnemende bewoners Rana Berends, heeft als eerste een fruitboom geplant.

 

fruit_von_weber_2014_04_12_2637.jpg 

 

De boomgaard is een bewonersparticipatieproject van de gemeente Zwolle die tot stand heeft kunnen komen omdat MMWT (Mens en Milieuvriendelijk Wonen Trapjeswijk), zich heeft gecommitteerd aan het hebben van de coördinatie en het samen met buurtbewoners planten en onderhouden van de boomgaard. Onder een deskundig toeziend oog van de heer Marten Pelleboer, van De Noordelijke Pomologische Vereniging,  deze vereniging zet zich in voor het behoud van oude fruitrassen en hoogstamfruitbomen, werden de bomen in de grond gezet. Dat het de bewoners stimuleert vooral sámen te participeren is goed te zien aan hoe er met vijf bewoners  één Spijker in het steunpaaltje wordt geslagen.

 

fruit_von_weber_2014_04_12_2648.jpg

 

fruit_von_weber_2014_04_12_2652.jpg

 

fruit_von_weber_2014_04_12_2620.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Boomgaard voor Muziekwijk”

  1. …ik ben gestopt met adoptie van appelboom, omdat die in een polder 40 kilometer verderop stond – weinig duurzame pluk. Dit geeft prespectief…. volgend jaar appels plukken, Rana?

Reacties zijn gesloten.