Mislukte plofkraak ABN-AMRO Stadshagen

Zwolle – In de vroege ochtend van zondag vond er een poging plofkraak plaats aan de Belvederelaan in de wijk Stadshagen. Hierbij is een grote gasfles tegen de pinautomaat aangezet en werd er geprobeerd dmv met benzine doordrenkte doeken de automaat op te blazen. Echter deze poging mislukte en ondanks de inzet van de politieheli zijn er geen verdachten aangehouden tot dus ver.

20-apr-2014-poging_plofkraak_belvederelaan-01.jpg

Omstreeks 02.45 uur kwam er een melding binnen bij de brandweer om metingen te verrichten aan de Belvederelaan in stadshagen. Deze melding kwam automatisch binnen, aangezien de automaat een gasmelder systeem had ingebouwd. Al snel werd ook de AGS (Adviseur Gevaarlijke Stoffen) gealarmeerd. Eenmaal ter plaatse troffen de toegesnelde politie en brandweer een fiets aan die tegen de automaat was aangezet met de gasslang in de automaat. De slang was via de geld uitgifte sleuf erin gestopt maar er waren geen sporen van geweld. Dus mogelijk was er een transactie nodig om die sleuf te openen. Omdat het nog niet zeker wat hoe stabiel de situatie was heeft dde politie besloten om de bewoners direct boven het pand te evacueren en tijdelijk onder te brengen op het bureau. De technische recherche heeft sporen veilig gesteld en de brandweer heeft het pand geventileerd. De fiets en de gasfles zijn voor onderzoek meegenomen.

 https://youtu.be/jhwTOrrSV9s

20-apr-2014-poging_plofkraak_belvederelaan-02.jpg 

20-apr-2014-poging_plofkraak_belvederelaan-05.jpg 

20-apr-2014-poging_plofkraak_belvederelaan-06.jpg

20-apr-2014-poging_plofkraak_belvederelaan-03.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Mislukte plofkraak ABN-AMRO Stadshagen”

  1. @Dirk, Beetje slimme boef gebruikte een gestolen pas voor die transactie. Maar hé, wie zegt dat deze slim was 😉

    Vroeg me al af waar die heli vannacht naar op zoek was.

  2. Slim is het sowieso niet. Amateurs schijnen vooral schade te maken zonde dat ze bij de poet kunnen. Gezien de grootte van de schade en het gevaar voor omgeving wordt er volgens mij flink ingezet op opsporing. En dat voor een grote kan op mislukking.

  3. Maar idd mrmarc, wlz als vrijwilligers website is er eerder bij dan de betaalde stentor. En dat is geen uitzondering overigens. 😀

  4. boven op het nieuws… Alleen nu brak 😀

    Zo weer richting de supporters van PEC 8)

    En dan vanavond weer foto’s en video online! Druk druk druk 🙂

  5. @MrMarc: over slimme boeven gesproken: mijn auto is een keer gestolen, toen deze terug werd gevonden stonden de bestemmingen van de boeven nog gewoon in het navigatiesysteem ha ha! Dat was makkelijk zoeken dus voor de politie!

Reacties zijn gesloten.