Competitiestart met tegenwind voor Stepteam

Zwolle – De Nederlandse stepcompetitie ging zaterdag van start met een echte voorjaarsklassieker: de tijdrit over de Afsluitdijk, met start in Den Oever en finish in Harlingen. Veel meer dan in een criterium is hier het weer bepalend voor het wedstrijdbeeld; de wind komt immers over de volle lengte van het parcours uit ongeveer de zelfde hoek.

jeroen_houde_in_de_tijdrit_afsluitdijk.jpg 

In deze editie stond er een straffe noordooster en dat betekende voor alle deelnemers: 37 kilometer tegen de wind in rijden, eerst over de volle lengte van de Afsluitdijk en vervolgens over Zurich naar Harlingen langs de voet van de Waddendijk – het werd een wedstrijd  voor de echte stayers. Stepteam Zwolle / Stepwinkel.nl bracht drie rijders in het strijdperk. Van het herenteam deed deze keer alleen Jeroen Houdé mee; hij reed een stabiele race en veroverde de tiende stek in een sterk deelnemersveld, waarin ook de meeste Duitse steptoppers hoog eindigden.

Voor Judith Steenbergen was het haar vierde start op de Afsluitdijk. Voorheen kon ze als rijdster bij de jongere jeugd nog na 15 km eindigen, als junior moest ze nu de volledige afstand afleggen. Ondanks een kleine voetblessure wist ze zich goed te handhaven en eindigde ze met een elfde plek halverwege de ranglijst van alle dames. Als tweede junior zat er voor haar zelfs nog een podiumplek in. 

Veterane Mary Folkers had als oudste deelnemer geen podiumaspiraties. Haar doel was het uitrijden van de wedstrijd en dat lukte deze keer opnieuw; aan de eindstreep werd ze dan ook met applaus ontvangen.

De volgende wedstrijden in de stepcompetitie zijn op 24 en 25 mei in Kampen en Biddinghuizen. 
Wie wil kennismaken met de stepsport kan vrijblijvend eens mee komen steppen op een training. Informatie is te vinden op Stepteamzwolle.nl.

Foto: Jeroen Houdé bezig aan de laatste kilometers op weg naar Harlingen
(eigen foto Stepteam Zwolle/Stepwinkel.nl)

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)