Twee wethouders op zaak Boels gezet

Zwolle – De omwonenden van de Tormentilstraat, Weidesteenlaan en Zalkerveerweg in Werstenholte hebben de burgemeester van Zwolle een Open Brief gestuurd inzake een oplossing voor de geluidsoverlast van het Bovenregionaal Onderhoudscentrum van Boels aan de Schoenerweg te Zwolle. Na twee jaar gedoogde overlast en inmiddels een geconstateerde overschrijding van de normen is er nog altijd niet ingegerepen. De brief is ondertekend door 71 inwoners van Zwolle. Tegelijkertijd heeft de buurt een Open Brief gericht aan de heer Pierre Boels jr., directeur/eigenaar van Boels Holding B.V. en alle werkmaatschappijen.

 

Afgelopen maandag zijn de buurtbewoners door gemeentesecretaris mevrouw Riemersma geïnformeerd over een initiatief, dat door het College ter zake ook wordt genomen. De buurt is daar heel blij mee. In een gesprek met mevrouw Riemersma heeft de buurt benadrukt, dat zij géén problemen hebben met bedrijvigheid (woningen en industrieterrein liggen al 30 jaar naast elkaar) en géén problemen met de lokale verhuurvestiging van Boels aan de voorzijde. Maar wél van de disproportioneel luide en zeer frequente akoestische machinesignalering en zwaar motorgebrom op het achterterrein. De buurt meent dat deze activiteiten niet horen plaats te vinden direct tegen een woonwijk aan. Mevrouw Riemersma gaf bij de buurt aan, dat het College doordrongen is van ons probleem en dat per direct twee wethouders, t.w de heer de Heer en de heer van As zich persoonlijk met de zaak gaan bezighouden en in overleg treden met Boels B.V.. De buurt gaat daarop de Gemeente vragen welke stappen concreet ondernomen worden en welke rol zij als omwonenden daarin kunnen spelen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Twee wethouders op zaak Boels gezet”

  1. lijkt mijn inziens wel wat overdreven van de bewoners men kan tegenwoordig niks meer verdragen onder de mensen.Men moet wel beseffen dat als Boels hierna zijn boeltje pakt en naar elders vertrekt dat er dan ook een stukje werkgelegenheid verdwijnt.Ik dacht toch niet dat de overlast zich over een hele dag voordoet.Er zijn wel ergere dingen

  2. De gemeente geeft zelf toe dat er iets niet aan de haak is daar, dus snel aanpakken en die machines achter op dat terrein uitzetten!

  3. Lezers moeten zich realiseren, dat het hier niet om “gewone” herrie gaat, maar zo’n uur tot 1,5 uur meer dan irritant en luid gepiep. Luister anders zelf even op http://www.boelsoverlast.nl Overigens hoeft Boels helemaal niet uit Zwolle weg. Het voorste gedeelte kan gewoon blijven zitten. En voor het achterste gedeelte zijn er in Zwolle meerdere locaties die voor Boels zelf ook nog eens beter zijn. Maar goed, als je zelf niet continue in de herrie zit, is het inderdaad moeilijk je dat goed voor te stellen.

  4. Duurzaam ondernemen is ook oog hebben voor de leefomgeving. Het is daarom onbegrijpelijk dat Pierre Boels niet zelf zijn verantwoordelijkheid neemt.

  5. Beste Robbin,
    Blijkbaar is dus een geluidsscherm wel nodig. V.w.b. jouw opmerking over “hoorbaar versterkt” wil ik alleen maar zeggen, onzin, raadpleeg op de site maar eens de vele andere voorbeelden van overlast. Was het maar waar, dat we de overlast moesten versterken om het ‘ergens op te laten lijken”.

  6. Ben benieuwd of die wethouders het nu wel voor elkaar gaan krijgen dat de werknemers van Boels definitief de signalering op de apparaten uit zetten bij het manoeuvreren op het terrein of testen van de apparaten.

    Of dat zij uiteindelijk besluiten mee te werken aan verplaatsing van (een deel van) het bedrijf.

    Of dat zij gaan besluiten tot nader onderzoek… 8) #CollegeVanOnderzoek

    Andere oplossingen die in voldoende mate tegemoet komen aan de bewoners zijn er niet.

    Een heel aangename vrijdag toegewenst!

Reacties zijn gesloten.