PEC Zwolle verslaat PAOK Saloniki

|   Laatste wijziging

Zwolle – Twee jaar geleden eindigde PEC Zwolle versus PAOK Saloniki in de voorbereiding in een 4-1 overwinning voor de Grieken. Vrijdagavond neemt Zwolle in een bloedheet Nieuwleusen een klein beetje revanche voor dat duel. Op het veld van USV is de ploeg van trainer Ron Jans met 2-1 te sterk voor PAOK, door doelpunten van Steven Fernandes Pereira en Jesper Drost.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne van een dag eerder, begon PEC Zwolle in de warmte prima aan het duel. Binnen twintig minuten waren er drie aardige aanvallen bij elkaar gespeeld. Zo stond Mustafa Saymak oog in oog met de Griekse doelman Asterios Giakoumis, die prima redde. Ook Jesper Drost stuitte op de goalie van PAOK, nadat Ryan Thomas hem de diepte had ingestuurd. Ook werd uit een hoekschop een bal van Steven Fernandes Pereira door de Grieken van de lijn gehaald. Vlak voor rust scoorde de opponenten uit Zuid-Europa echter. De Belg Maarten Martens stuude Nikolaos Spyropoulos weg, die de bal kon binnenschieten.

Na rust duurde het niet lang of PEC Zwolle had de achterstand al ongedaan gemaakt. Invaller Stef Nijland krulde de bal uit een vrije trap het strafschopgebied binnen. Pereira stond op de juiste plek om de bal koppend achter de doelman te krijgen. Ook de tweede vrije trap van Nijland sorteerde effect. De bal belandde op de onderkant van de lat, waarna Jesper Drost op de juiste plaats stond om Zwolle op voorsprong te zetten. De Grieken probeerden het daarna nog wel, maar Zwolle bleef redelijk eenvoudig op de been. Trainer Ron Jans was dan ook zeer tevreden. ,,Wij hebben er een zware trainingsweek in Dorwerth opzitten, maar we hebben het aardig goed gedaan.”

Komende vrijdag staat de laatste oefenwedstrijd voor het duel om de Johan Cruijff Schaal op het programma. In Duitsland wordt er om 19.00 uur afgetrapt tegen Hannover’96.

PAOK Saloniki – PEC Zwolle 1-2 (1-0). 
Scheidsrechter:  Wiedemeijer 

PEC Zwolle:  Boer, Van Polen, Pereira, Sainsbury, Van Hintum (75. Labylle), Mokotjo (63. Dekker), Rienstra, Saymak (46. Mahmudov/75. Ferfelis), Drost (75. Moro), Thomas (20. Karagounis), Ioannidis (46. Nijland)

Scoreverloop: 
45. Spyropoulos 1-0 
50. Pereira 1-1  
63. Drost 1-2

Bron: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “PEC Zwolle verslaat PAOK Saloniki”

  1. Zoals we allen uit deze wedstrijd kunnen concluderen staan we er zeer goed op. Deze groep is de sterkste ooit.

    De uitslag was wel geflatteerd. 4-1 Gaf de krachtsverhouding beter weer.

    Dit belooft weer een mooi seizoen te worden. Het beste ooit?

  2. Knap werk van PEC! Zorgen dat op 8 augustus het stadion goed vol zit en dat we er met z’n allen zorgen voor een top sfeertje tegen utrecht. Vrijdag avond sfeertje! Vertrouwen in dit elftal, Jans heeft het voor elkaar gekregen dat het nu al staat. Wordt alleen maar beter, come one Zwolluuhh!

  3. Go Ahead Eagles is lekker bezig na 2 opeenvolgende blamages. Zojuist een onverdiende en nipte overwinning op het nog nietiger Excelsior Rotterdam. Ik kijk nu al uit naar het nieuwe seizoen.

  4. Fatih Turan heeft zich weer aangesloten bij de selectie van Fortuna Sittard. De 21-jarige rechtsback leek op weg naar PEC Zwolle, maar beide clubs kwamen niet tot overeenstemming over een transfer ⤢ Een vertrek van Turan is nog niet uitgesloten ⤢ Volgens de Limburgers is er interesse van clubs uit Turkije. en

    PEC Zwolle versloeg Ajax twee maanden geleden in de bekerfinale en volgende week staan beide clubs tegenover elkaar voor de Johan Cruijff Schaal, maar nu wacht ook nog een ronde aan de onderhandelingstafel.

    De Amsterdammers zijn serieus geïnteresseerd in twee spelers van de bekerwinnaar: naast de belangstelling voor doelman Diederik Boer (33), in beeld als eventuele vervanger voor Kenneth Vermeer, heeft Ajax ook middenvelder Kamohelo Mokotjo (23, foto) in het vizier. De ex-Feyenoorder maakte een uitstekend debuutseizoen door in de Overijsselse hoofdstad en bekroonde dat jaar met indrukwekkende bekerfinale. Ajax ziet in hem een mogelijke versterking voor het middenveld, maar is niet de enige gegadigde.

    PEC houdt Boer en Mokotjo, ’twee sterkhouders’ volgens technisch directeur Gerard Nijkamp, het liefst in Zwolle. Maar waar een vertrek van de ervaren en betrouwbare doelman PEC met hoofdbrekens opzadelt, denkt de club een verkoop van de kleine Zuid-Afrikaan op voorhand beter te kunnen opvangen. Mocht Ajax concreet worden voor Mokotjo en/of Boer, dan wordt Jody Lukoki waarschijnlijk onderdeel van de onderhandelingen. PEC ziet de razendsnelle buitenspeler, vorig seizoen verhuurd aan SC Cambuur, graag komen.

    Lukoki
    Gisteren voerde Lukoki al een gesprek met trainer Ron Jans van de Blauwvingers. ‘Het zou een hele mooie stap voor Jody zijn’, aldus zaakwaarnemer Chiel Dekker tegen Voetbal International. ‘Hij heeft een goed gesprek gevoerd met Ron Jans. Dit zou voor hem het ideale vervolg van zijn loopbaan zijn.’ Vanwege de complexiteit van de deal kan het echter nog wel even duren voordat voor Lukoki het sein op groen gaat.

    ‘Dat betekent dat we zelf onze oren en ogen openhouden, mocht zich er in de tussentijd een andere mogelijkheid voordoen’, vervolgt Dekker. Directeur Nijkamp van PEC benadrukt echter dat de belangstelling voor Lukoki niet uitsluitend geldt voor een eventuele ruildeal met Ajax. ??Maar het is wel zo dat we op dit moment geen budget hebben om een speler aan te trekken. Er moet dus eerst wat gebeuren aan onze kant, op welke manier dan ook??, zegt Nijkamp. (uit de Donald Duck voor mannen)

Reacties zijn gesloten.