PEC Zwolle wint in Duitsland van Hannover 96

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft vrijdagavond de laatste oefenwedstrijd voor de start van het nieuwe seizoen gewonnen van Hannover ’96. In het Duitse Ilten werd de uitslag 1-2. De doelpunten kwamen op naam van Mustafa Saymak en Ben Rienstra.

De wedstrijd begon niet zo goed voor de Zwollenaren, die in het regenachtige Ilten al snel op achterstand kwamen. Het was Joselu die de bal uit een dood spelmoment achter doelman Diederik Boer kopte. Na die tegenslag ging Zwolle beter voetballen. Al snel volgde de beloning. Thanasis Karagounis stuurde Mustafa Saymak weg, die prima raak schoot. Vlak voor rust kwam de ploeg van Jans zelfs op voorsprong. Ben Rienstra ontfutselde zijn opponent de bal en schoot hard raak.

Na rust had Saymak kans om de ingevallen Nikos Ioannidis te bedienen. Dat lukte hem niet, waardoor een prima kans verloren ging. Aan de andere kant redde doelman Boer op een kopbal van de Duitse spits. Ook werd een doelpunt van Marcelo afgekeurd wegens een overtreding. In de slotfase had Denis Mahmudov nog kunnen scoren, maar zijn poging ging naast en over. ,,Ik ben tevreden over hoe we er voor staan", constateert trainer Ron Jans.

De Zwollenaren sloten de zomerse oefenserie ongeslagen af. Zaterdag is de jaarlijkse Open Dag bij PEC Zwolle aan de Ceintuurbaan. Volgende week zondag 3 augustus wordt in Amsterdam tegen Ajax gestreden om de Johan Cruijff schaal.

Hannover ’96-PEC Zwolle 1-2 (1-2).

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Sainsbury (83. Pereira), Broerse, Van Hintum, Mokotjo (77. Dekker), Rienstra, Saymak (65. Mahmudov), Drost, Karagounis (83. Moro), Nijland (46. Ioannidis)

Scoreverloop: 
9. Joselu 1-0 
27. Saymak 1-1 
43. Rienstra 1-2

Bron: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

28 gedachten over “PEC Zwolle wint in Duitsland van Hannover 96”

  1. Net terug uit Duitsland van een geweldig goed voetballend PEC. Een heerlijk ingespeeld team en een prima uitslag.

    Dit geeft veel vertrouwen voor de JC schaal. ;D

  2. Net terug uit Duitsland

    Geloof je het zelf, in een half uur uit Duitsland?? Dat red je vanuit Hardenberg nog niet eens.

  3. Wat dachten jullie van het hedendaags mobiele netwerk? FF onderweg berichtje plaatsen. Best mogelijk in deze tijd.

    Maar netjes van Pec. Mooie overwinning.

  4. Vakkie 19 loop niet zo kansarm te zeiken.
    Als August is wezen kijken respect.

    Reageer dan liever inhoudelijk op zijn post of houd gewoon je waffel.

    Vragen die in mij, na zo’n positieve post, opkomen zijn bv: speelde mokotjo de hele wedstrijd mee? Wat was de verder opstelling?

  5. Hannover’96-PEC Zwolle 1-2 (1-2).

    Opstelling PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Sainsbury (83. Pereira), Broerse, Van Hintum, Mokotjo (77. Dekker), Rienstra, Saymak (65. Mahmudov), Drost, Karagounis (83. Moro), Nijland (46. Ioannidis)

  6. Straks gezellig naar de opendag. Ik vind het mooi om die geweldige sfeer en het enthousiasme te mogen ervaren. Ondanks de succesvolle seizoenen die achter ons liggen en de diverse prijzen die de spelers gewonnen hebben, zijn ze zo gewoon gebleven en goed benaderbaar voor hun fans. Het aantal belangstellenden tijdens de opendag laat elk jaar een gestage groei zien. Ik heb zelfs vorig jaar nog enkele fans uit Deventer gesproken. Heel aardig en intelligent bovendien. Een toevalstreffer?

    Ik heb veel vertrouwen in het treffen met Ajax om de JC Schaal. Alweer een unieke gelegenheid om geschiedenis te schrijven! Komoptan ik heb er zin in!

  7. @Rial intrek,
    “Komoptan” is een foute Eagles leus meestal gevolgd door een grote deceptie ha ha.
    Schrijf in het vervolg liever “kom op dan”, BVD!

  8. Oeps bedankt dat wist ik niet. Althans niet van die term.
    Wel van die decepties uiteraard. Al 82 seizoenen zonder prijs in Daimter. Dit seizoen plakken ze er nummertje 83 aan vast. Goed bezig dus.

    Ze hebben GAE al veranderd in Go Ajaks Eagles. Aangezien ze de ene na de andere mislukte Neus overnemen. Lachwekkend.

  9. Dus nog 17 seizoenen te gaan voor de Go Ajax Eagles en dan zijn ze toch echt de Koninklijke Loosers uit Deventer. Geweldig daar kijken wij allen nu al naar uit.

  10. @Rial Intrek: en bij Ajax is het al behoorlijk Zwolle aan het worden. Moisander, Stam, Spijkerman, de Boer bijna, Mokotjo wellicht…….binnenkort PEC Amsterdam.

  11. Denk dat je bedoelt Jank

    ik heb hetzelfde Zuidski. Ik snap zoiets echt niet.

    en de eagles hebben ook alweer genoeg aandacht gehad.

  12. Zojuist terug uit Portugal waar ik onze tegenstander van volgende week tegen Benfica zag spelen. Ajax won met 1-0
    Denk dat het een makkie wordt om de JC schaal te winnen.

Reacties zijn gesloten.