Diamanten bruiloft echtpaar Hogeboom-Brinkman

Zwolle – De heer en mevrouw Hogeboom-Brinkman waren zondag 27 juli 2014 60-jaar getrouwd. Wethouder Jan Brink bracht het echtpaar dinsdagmorgen bezoek in hun woning aan de Campherbeeklaanom om hen te feliciteren. Het gelukkige stel kreeg een keramieken vaas van Jan Kamphuis cadeau.

29-07-2014_echtpaar_hogeboom-brinkman_60jr_getrouwd_01.jpg 

De heer Hendrik Jan (Jan) Hogeboom is geboren op 10 maart 1929 in Dalmsholte, gemeente Dalfsen. Mevrouw Hendrika Frederika (Riek) Brinkman is geboren op 10 februari 1932 te Raalte. Jan werd geboren op de boerderij, volgde de Landbouwschool en ging daarna thuis aan het werk. Riek volgde als boerendochter de landbouwhuishoudschool en volgde daarna nog de opleiding voor costumière. Hierna was er voor haar ook genoeg werk op de boerderij (maar ook veel vrijheid). Ze hebben elkaar ontmoet op de jaarlijkse toneelavond van de jeugdvereniging van de kerk in Raalte, Jan, die ook lid was van dezelfde vereniging in Lemelerveld wilde met een vriend daar ook wel eens even een kijkje nemen. Ze kenden elkaar niet, hadden elkaar nog niet gezien, maar in de pauze was er opeens oogcontact en de vonk sloeg zomaar ineens over. Liefde op het eerste gezicht. Het bestaat écht! Na vier jaar verkering zijn ze getrouwd in Raalte.

Omdat er op de boerderij in Raalte geen opvolger was, zijn ze in hier toen samen verder gaan boeren. Daar zijn drie zonen en een dochter geboren. Na 20 jaar kwam de nieuwbouw steeds naderbij en tenslotte werd ook hun boerderij het slachtoffer. Na veel zoeken hebben de heer en mevrouw Hogeboom grond gekocht in Hasselt (Genne) en hebben daar een nieuwe boerderij gebouwd. Toen de opvolger zich aanmeldde zijn zij naar Berkum gegaan.
 
29-07-2014_echtpaar_hogeboom-brinkman_60jr_getrouwd_02.jpg 
Hobby’s Jan: lezen, computeren en tuinieren. Hobby’s Riek: handwerken en tuinieren(nu wat minder), lezen, puzzelen en nog graag wat baantjes trekken in het zwembad. Samen heeft het echtpaar mooie buitenlandse reizen gemaakt en veel lange fietstochten. Ze fietsen nog graag, wel elektrisch, en zoeken vaak de bossen op om te wandelen (Nordic Walking).
 
Beiden genieten gelukkig nog een goede gezondheid. Inmiddels zijn er negen kleinkinderen en een achterkleinkind.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Diamanten bruiloft echtpaar Hogeboom-Brinkman”

  1. Hallo Riek en Jan,

    Van harte gefeliciteerd met jullie “Diamanten” huwelijk.
    Wat een zegen om dat mee te mogen maken.
    We wensen jullie alle geluk en zegen voor de toekomst.
    Geniet er maar van.

    Groetjes,
    Bertha en Wim Heusinkveld
    Hengelo gld.

Reacties zijn gesloten.