Het weer in het weekend: Grijs en vooral zaterdagmiddag regen

Het weer in het weekend: Grijs en vooral zaterdagmiddag regen

Zwolle – Zaterdagochtend is er kans op nevel of mist in Zwolle. Er staat weinig wind en dat blijft een groot deel van de dag zo. Wat helaas ook blijft, is de bewolking. Die is onderdeel van een lagedrukgebied dat dit weekend met zijn centrum over ons land naar het zuiden trekt.

Eromheen gedraaid ligt een front waar we het hele weekend ‘plezier’ van hebben. Zaterdag nadert het eerst vanuit het westen. Er kunnen in de ochtend af en toe spatjes motregen vallen, desondanks verklaren we het weer overwegend droog. Even na het middaguur bereikt de frontale regen Zwolle. Het is nat ’s middags tot het front gepasseerd is. Dat gebeurt zaterdagavond. De passage wordt gemarkeerd door een winddraaiing van zuid naar zuidwest tot west en een toename naar kracht 3, een matige wind.

Lees verder »

Misdrijf uitgesloten na vondst lichaam in Assendorp

Misdrijf uitgesloten na vondst lichaam in Assendorp

Zwolle – De overleden vrouw die donderdag werd gevonden in een woning aan de Van Karnebeekstraat is niet om het leven gekomen door een misdrijf of ongeval. Na onderzoek door de politie is gebleken dat ze een natuurlijke dood is gestorven.

Forensisch rechercheurs waren donderdag tot laat in de avond bezig met het onderzoek in de woning. Eerder die middag werd rond half drie ’s middags het lichaam van de vrouw in de woning aangetroffen.

Bezoekgroep Dominicanenkerk verrast senioren

Bezoekgroep Dominicanenkerk verrast senioren

Zwolle – De bezoekgroep van de Dominicanenkerk in Assendorp biedt elk jaar rondom Kerst veel mensen een kleinigheidje aan. Het gaat om alle negentig plussers, mensen die ziek zijn en nabestaanden van overledenen. Dat gaat ook dit jaar, ondanks corona, weer lukken.

“Sinds het uitbreken van de pandemie komen er minder mensen in de kerk en dat betekent dat er minder opbrengsten zijn bij de collecte”, weet Inge Elgersma-van Beek, vrijwilligster en coördinator van de bezoekgroep. “Mensen kunnen nu digitaal doneren, maar dan komt er toch minder binnen. Daarom ontstond voor ons de vraag of we deze actie nog wel zouden kunnen betalen. We wilden de actie voor de feestdagen toch echt graag voortzetten.”

Lees verder »

Gemeente Zwolle voornemens garant te staan voor lening coöperatie Duurzaam Tolhuislanden

Gemeente Zwolle voornemens garant te staan voor lening coöperatie Duurzaam Tolhuislanden

Zwolle – Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor garant te staan voor een lening van coöperatie Duurzaam Tolhuislanden. Met de lening, die de coöperatie kan gaan aantrekken, kunnen de plannen voor de realisatie van duurzame energie in het gebied Tolhuislanden verder worden vormgeven. De gemeentelijke garantstelling betreft een voornemen.

Coöperatie Duurzaam Tolhuislanden is een initiatief van de buurtbewoners van Tolhuislanden om zelf regie te houden en een bijdrage te leveren aan de energietransitie in het gebied. Hiervoor hebben gemeente en de Coöperatie Duurzaam Tolhuislanden eerder al een gebiedsovereenkomst gesloten. In de planvorming wordt zowel naar energieopwekking via zon als via wind gekeken.

Lees verder »

ZwolleDoet! roept organisaties op: waardeer je vrijwilligers in december

ZwolleDoet! roept organisaties op: waardeer je vrijwilligers in december

Zwolle – Vrijwilligers staan dinsdag 7 december in de schijnwerpers tijdens de Nationale Vrijwilligersdag. ZwolleDoet! roept organisaties die werken met vrijwilligers op om hun waardering te uiten.

“Vrijwilligers zijn altijd goud waard, maar juist in tijden van corona, is voelbaar hoe onmisbaar ze zijn”, zegt Sarah van Dijk van ZwolleDoet! “De hele maand december kun je bij ons een afspraak boeken met een fotograaf. Die portretteert dan gratis vrijwilligers, in de kleurrijke stijl van de vrijwilligerscampagne #WATJIJDOET.”

Lees verder »

Zwolle zet extra in op betaalbare huurwoningen

Zwolle zet extra in op betaalbare huurwoningen

Zwolle – Met de betaalbaarheidsagenda 2022 zet het college in op het vergroten en beschikbaar houden van het betaalbare aanbod aan woningen in Zwolle.

De belangrijkste maatregel is de volgende: Door de inzet van koopwoningen meer naar huurwoningen te verschuiven, kan er een blijvend aanbod in het betaalbare segment worden gerealiseerd.

Lees verder »

Dit zijn de kandidaten van GroenLinks Zwolle voor de gemeenteraadsverkiezingen

Dit zijn de kandidaten van GroenLinks Zwolle voor de gemeenteraadsverkiezingen

Zwolle -Met een mix van ervaring en nieuw talent is GroenLinks Zwolle blij met de kandidatenlijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. “Het is super om met zo’n mooie, diverse lijst de verkiezingen in te gaan”, aldus voorzitter Vincent Wever

In september kozen de leden Anja Roelfs al tot lijsttrekker. Patrick Pelman, nu fractievoorzitter, staat op nummer 2. De top-3 wordt compleet gemaakt door docent Marloes Visser uit Stadshagen. De leden kozen de lijst digitaal na een online vergadering van afgelopen week.
Lees hieronder de complete top-15:

Lees verder »

Het weer: Handschoenen, muts en sjaal geen overbodige luxe

Het weer: Handschoenen, muts en sjaal geen overbodige luxe

Zwolle – Vrijdagochtend vóór acht uur is er in Zwolle risico op plaatselijke gladheid door bevriezing. De temperatuur bivakkeert rond het vriespunt zodat natte plekken waar niet gestrooid is, omgetoverd kunnen zijn in ijs. Er is grote kans op autoruiten krabben.

Daarnaast kan een stiekem buitje ‘s morgens in alle vroegte een beetje regen of sneeuw hebben achtergelaten in de regio Zwolle. De kans op lichte neerslag neemt in de middag en avond toe. Veel zal het niet zijn en glad zal het dan ook niet meer worden. De temperatuur kruipt in de ochtend omhoog naar ongeveer +3 graden. Tegelijkertijd trekt de zuidwestenwind aan van kracht 3 naar een volle kracht 4, waardoor de temperatuurstijging voor het gevoel teniet wordt gedaan.

Lees verder »

Overleden vrouw gevonden in Assendorp

Overleden vrouw gevonden in Assendorp

Zwolle – In een woning aan de Van Karnebeekstraat is donderdag een overleden vrouw gevonden. De steeg en parkeerplaats naast Snackcorner Norp zijn door de politie afgezet. Forensisch rechercheurs zijn nog druk doende met het onderzoek.

Rond half drie ’s middags werd het lichaam van de vrouw in de woning aangetroffen. Omwonenden vertellen dat er eerst alleen een paar agenten en een ambulance voor de woning stonden. Later werd de steeg afgezet en kwamen er steeds meer agenten en een forensisch arts van de GGD ter plaatse. Rond half zes werd een groter gebied afgezet door agenten.

Lees verder »

NL-Alert testbericht op maandag 6 december

NL-Alert testbericht op maandag 6 december

Zwolle – Op maandag 6 december verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht in heel Nederland.

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties bij jou in de buurt. Denk aan een grote brand, rookwolk met giftige stoffen of terroristische aanslag. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Ontvang je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, volg het advies op en informeer anderen.

Lees verder »

D66 Zwolle presenteert kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen

D66 Zwolle presenteert kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen

Zwolle – D66 Zwolle presenteert haar kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Marco van Driel, die eerder door de D66 leden gekozen werd tot lijsttrekker gaat naar eigen zeggen met een talentvol, veelbelovend en enthousiast team aan de slag voor Zwolle. Voorzitter Walter Stuifzand is trots op de diverse lijst met de meeste kandidaten ooit. “Het is een mooie mix met geboren en getogen Zwollenaren, ervaring en vernieuwing en veel kennis op een breed aantal belangrijke onderwerpen.”

Lees verder »

Dienstregeling RRReis in Zwolle wijzigt per 12 december

Dienstregeling RRReis in Zwolle wijzigt per 12 december

Zwolle – Op 12 december wijzigt de dienstregeling van het openbaar vervoer in grote delen van Nederland. Ook in de regio IJssel-Vecht wijzigt de dienstregeling. Vanaf 12 december rijdt RRReis volgens een aangepaste vakantiedienstregeling.

Dat betekent dat de bussen rijden zoals in de vakantieperiode. De scholierenlijnen die nu rijden blijven ook in 2022 rijden, met uitzondering van de kerst- en voorjaarsvakantie. Daarnaast vinden er op enkele buslijnen wijzigingen plaats. De aangepaste vakantiedienstregeling geldt voorlopig tot 28 februari.

Lees verder »