Zwolle schaft looproutes in de binnenstad af

Zwolle schaft looproutes in de binnenstad af

Zwolle – Vanaf zaterdag 25 september is het in Nederland niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Daardoor vervallen ook enkele maatregelen die de gemeente had genomen in de binnenstad. Looproutes worden opgeheven, bebording met looprichtingen verdwijnen en er worden geen gastheren- en gastvrouwen meer ingezet.

Na de landelijke versoepeling van de eerste maatregelen in juni vorig jaar werd het al snel druk op straat, in horecagelegenheden en op de terrassen. Voor de veiligheid van bezoekers, ondernemers en bewoners, heeft de gemeente Zwolle toen looprichtingen aangegeven om extra ruimte te creëren. Die maatregelen golden voor de Diezerstraat, de Grote Markt en de Melkmarkt.

Lees verder »

Het weer: Nogal fris begin, daarna zon, wolken en opwarming

Het weer: Nogal fris begin, daarna zon, wolken en opwarming

Zwolle – Dinsdagochtend is het tamelijk fris in Zwolle. Wie vroeg op pad gaat, merkt dat handschoenen geen overbodige luxe zijn. De temperatuur is in de nacht gedaald naar ongeveer 7 graden. In het buitengebied van Zwolle mogelijk nog iets kouder. Mogelijk hangen er daar ook een paar lage mistbanken.

Het is het koudst als het in de vroege ochtend breed opgeklaard is. Zijn er nog wat wolkenveldjes blijven hangen, dan is het iets minder koud. Het blijft niet zo fris, de temperatuur gaat in de loop van de dag langzaam omhoog naar een maximum van ongeveer 19 graden. De zon schijnt vaak door dunne witte wolkensluiers heen. Vooral in de middag kunnen ook lager hangende wolkenvelden binnendrijven. Die blokkeren de zon tijdelijk, zoals maandag ook gebeurde. Uit de wolken valt geen regen.

Lees verder »

Stadkamer Zwolle organiseert tweede Human Library met levende ‘boeken’

Stadkamer Zwolle organiseert tweede Human Library met levende ‘boeken’

Zwolle – In Stadkamer Zwolle kun je op zaterdag 25 september met bijzondere mensen in gesprek gaan. Die dag leent Stadkamer niet alleen boeken uit, maar ook mensen met een verhaal.

Iedereen kan die middag een van deze circa twaalf ‘boeken’ lenen voor een kort gesprek, gewoon uit nieuwsgierigheid of omdat je wilt weten of datgene wat je altijd dacht wel klopt. Een uitdaging, zowel voor de boeken als de leners. Dit is de tweede Human Library die in Zwolle wordt gehouden, de editie van vorig jaar was een enorm succes.

Lees verder »

Derde Nacht op Smaragd een knallend succes

Derde Nacht op Smaragd een knallend succes

Zwolle – Afgelopen zaterdag verzamelden 58 leerlingen van basisschool De Smaragd in Zwolle-Noord zich op het schoolplein, om daar de nacht naar zondag door te brengen. Dankzij de Fietsenwinkel aan het Stadionplein lag een enorme berg karton klaar om slaaphutten van te bouwen.

Na een feestelijke opening mochten ze ‘los’. Binnen anderhalf uur stonden er dertien hutten, totaal variërend van vorm en grootte. Prachtig versierd, met graffititeksten, slingers, soms zelfs met kerstlampjes binnen. Het hielp ook dat de drie mooiste hutjes een prijs konden winnen. Met deze actie hebben de kinderen geld opgehaald voor het werk van Open Doors in Ethiopië.

Lees verder »

GroenLinks en D66 willen experimenteren met vernieuwing lokale democratie

GroenLinks en D66 willen experimenteren met vernieuwing lokale democratie

Zwolle – D66 en GroenLinks zien kansen om in Zwolle te experimenteren met nieuwe vormen van democratie. De fracties hebben gezamenlijk een discussienota voor de gemeenteraad gemaakt.

Daarmee nodigen ze de raad uit om met elkaar in gesprek te gaan over de vraag of Zwolle toe is aan een lokaal experiment op het gebied van vernieuwing van de democratie. En zo ja, welk experiment dan het beste bij Zwolle past. Het debat in de raad vindt maandagavond 20 september plaats. De input uit het debat zal gebruikt worden voor het schrijven van een initiatiefvoorstel met als doel een Zwols experiment met een nieuwe vorm van democratie.

Lees verder »

GGD neemt 25 september nieuwe vaccinatielocatie Zwolle in gebruik

GGD neemt 25 september nieuwe vaccinatielocatie Zwolle in gebruik

Zwolle – GGD IJsselland neemt zaterdag 25 september de nieuwe vaccinatielocatie aan de Paxtonstraat 17 in Zwolle in gebruik. In de IJsselhallen worden vrijdag 24 september de laatste prikken gezet, waarna deze locatie wordt gesloten.

De Paxtonstraat op bedrijventerrein Marslanden is goed bereikbaar per auto en fiets. Aan de overkant van de weg ligt een groot parkeerterrein waarop je gratis kunt parkeren. Mensen met een invalidenkaart kunnen hun auto nabij de ingang parkeren. Op ruim een kwartier lopen stoppen bussen.

Lees verder »

Mobiel informatiepunt versterking Stadsdijken Zwolle gaat de wijk in

Mobiel informatiepunt versterking Stadsdijken Zwolle gaat de wijk in

Zwolle – Medewerkers van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) gaan de wijk Holtenbroek in om het Definitief Ontwerp van het dijkversterkingsproject Stadsdijken Zwolle toe te lichten.

Het mobiele Project Informatiepunt komt naar Wijkboerderij De Klooienberg, Winkelcentrum Holtenbroek en naar de Twistvliettoren. Klik hieronder op Lees verder voor de data en tijden. Daarnaast houdt WDODelta ook nog een inloopbijeenkomst op donderdagavond 14 oktober van 19.00 tot 22.00 uur in Wijkcentrum Holtenbroek. Bij alle activiteiten worden de geldende coronamaatregelen in achter genomen.

Lees verder »

Politieheli brengt bezoek aan politiebureau in Zwolle

Politieheli brengt bezoek aan politiebureau in Zwolle

Zwolle – De politiehelikopter is maandag geland bij het politiebureau aan de Koggelaan. De heli kwam naar Zwolle om te assisteren bij het zoeken naar een vermiste man op het Engelse Werk.

Na de zoekactie besloot de bemanning van de helikopter om bij het bureau te landen. Zij hadden hierdoor de gelegenheid om te evalueren met de Zwolse agenten. Veel politiemedewerkers kwamen naar buiten om even een kijkje te nemen bij de bijzondere gast.

Lees verder »

IFC opent seizoen met verlies

IFC opent seizoen met verlies

Zwolle – Vrijdagavond stond de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma voor IFC Zwolle. De wedstrijd tegen Zeemacht werd om 20.30 uur gestart in Sportcentrum Landstede.

Een wedstrijd die IFC Zwolle uiteraard het liefst had gewonnen, maar de thuisclub moest de winst aan de bezoekers afstaan. Een gelijkspel werd door een fout van de keeper niet meer haalbaar. De eindstand op het scorebord werd 1-2.

Lees verder »

Geslaagde jubileumdag Landstede Hammers

Geslaagde jubileumdag Landstede Hammers

Zwolle – In september 1996 werd in de Stilo-hal de eerste basketbalwedstrijd op het hoogste niveau in Zwolle gespeeld. Het toen zogeheten Cees Lubbers The Hammers kwam uit tegen de Groningse basketbalgrootmacht Donar.

Precies 25 jaar later stonden de beide clubs zondagmiddag opnieuw tegenover elkaar in de laatste ‘pre-season’ wedstijd van het seizoen. Komend weekeinde begint de nieuwe competitie in de BNXT League voor Landstede Hammers met het thuisduel tegen Den Bosch.

Lees verder »