Lezing Onno Blom

Plaats Waanders In de Broeren
Datum
start 22 november 2017 om 19:00
eind 22 november 2017 om 22:00
Omschrijving Woensdagavond 22 november geeft Onno Blom een lezing over Wolkers’ biografie. Onno Blom werkte meer dan tien jaar aan deze biografie. Puttend uit een overvloed aan materiaal schetst hij het boeiende levensjaar van Wolkers, rebels, obsessief en zinnelijk, in de greep van liefde en dood. ‘Het litteken van de dood’, is een indrukwekkende biografie over de beeldhouwer-schilder-schrijver, over het leven van een van de meest geliefde kunstenaars van Nederland.

Nederland vormde Jan Wolkers, en Jan Wolkers vormde Nederland. Zijn kunstenaarschap ontstond uit woede tegen de God van zijn gereformeerde vader in Oegstgeest, bloeide op in Amsterdam, en vond harmonie op Texel. Zijn romans werden verguisd, bejubeld en bekroond. Wereldwijd werden honderdduizenden exemplaren verkocht van Kort Amerikaans, Een roos van vlees en Turks fruit.

Onno Blom (1969) studeerde in 1994 cum laude af in de Nederlandse taal- en letterkunde en Culturele Studies. Na een aantal jaren te hebben gewerkt als literair redacteur bij dagblad Trouw en korte tijd als hoofdredacteur van Uitgeverij Prometheus Bert Bakker en adjunct-directeur van De Bezige Bij, is hij werkzaam als freelance journalist en literair criticus. Hij maakte voor Teleac een aantal radioprogramma’s en treedt op als interviewer en presentator bij literaire bijeenkomsten in het land. Blom is de officiële biograaf van Jan Wolkers.

Lezing Onno Blom
Aanvang: 19.30 uur
Inloop: 19.00 uur
Entree: € 7,50 p.p., inclusief een kopje koffie of thee

Diner
Voorafgaand aan de lezing kunt u heerlijk bij ons dineren. Onze chef zal een mooi gerecht bereiden.
U bent vanaf 18.00 uur van harte welkom voor het diner. U kunt voor € 15,50 in onze brasserie terecht voor het diner.

Het litteken van de dood
De biografie ‘Het litteken van de dood’ wordt in twee versies uitgebracht: een standaarduitgave en een luxe editie. Omdat de luxe editie in een gelimiteerde oplage komt, willen wij u hier tijdig over informeren. U kunt deze luxe editie reserveren, echter hierbij geldt: zolang de voorraad strekt.