Frénk en Frencken

Plaats Waanders In de Broeren
Datum
start 23 november 2017 om 19:30
eind 23 november 2017 om 21:30
Omschrijving In Waanders In de Broeren geeft het bijzondere duo Frénk & Frencken een speciale mini-voorstelling waarin de liedjes van Mylou worden afgewisseld met verhalen-van-achter-de-schermen door Frénk. De twee interviewen elkaar ook op prikkelende wijze.
Mylou Frencken (zangeres/cabaretière) en Frénk van der Linden (interviewer) zijn in alle opzichten aan elkaar gewaagd.

Frénk
De alom geprezen interviewer Frénk presenteerde enkele weken geleden in De Wereld Draait Door zijn nieuwe boek Onder Hollandse helden. Daarin vertelt hij over zijn ontmoetingen met coryfeeën als Anouk, Johan Cruijff, Neelie Kroes, Freddy Heineken, André Hazes en talloze andere bekende Nederlanders. Ook beschrijft Frénk welke lessen hij leerde als reporter, en als zoon van ouders die elkaar na hun scheiding veertig jaar niet spraken. In het Zwolse museum De Fundatie wordt momenteel een expositie gehouden over de journalistieke portretten van Frénk.

Frencken
Mylou publiceerde onlangs de veelgeprezen interviewbundel ‘Leven in het Lied’, waarvoor ze collega’s als Paul van Vliet, Brigitte Kaandorp en Hans Dorrestijn interviewde over hun meest dierbare eigen lied. Momenteel toert Mylou door Nederland met haar gelijknamige voorstelling, waarvoor ze van de Theaterkrant vijf sterren kreeg (‘Frencken is echt de ongekroonde koningin van het kleinkunstlied’). Brigitte Kaandorp over haar werk: ‘Meesterlijk, ik lach me dood.’

Mini-voorstelling Frénk & Frencken
Datum: Donderdag 23 november
Aanvang: 19.30 uur