Lezing 'Mindful opvoeden'

Plaats Centrum
Datum
start 11 december 2017 om 19:00
eind 11 december 2017 om 21:30
Omschrijving
Op maandag 11 december komt de Balans Collegetour naar Zwolle. Oudervereniging Balans organiseert een informatieve avond over mindful ouderschap. Gastspreker op deze avond is Susan Bögels. Zij is schrijfster van het boek ‘Mindful opvoeden in een druk bestaan’.

 

Soms lijkt het ouderschap vooral uit een eindeloze to-do-lijst te bestaan: je kinderen ophalen van de crèche of van school, ze naar de sportclub brengen, een oppas regelen, ze in bad doen en naar bed brengen. Ook het opvoeden van pubers vraagt veel energie van ouders. Je kan je als ouder gevangen voelen in een korset van taken die je moet afwerken, zonder echt van je kind te kunnen genieten.

Psychotherapeut en hoogleraar orthopedagogiek Susan Bögels is de grondlegger van de methode Mindful Parenting en geeft al jaren cursussen daarin. In deze lezing zal aandacht besteed worden aan hoe je als ouders om kan gaan met de stress van alle dag. En hoe aandachttraining je kan helpen bijvoorbeeld om steeds met een frisse blik naar je kind te kijken. Mindful opvoeden kan je als ouder helpen om milder te worden naar jezelf en anderen. Susan put uit haar ervaring als klinisch psycholoog en haar eigen moederschap. Haar voorbeelden vanuit haar eigen gezin zijn zeer herkenbaar voor ouders. 

In Zwolle wordt de training mindful opvoeden gegeven door René Blom van trainingsburo HeelHelder. Hij geeft op toegankelijke wijze trainingen aan ouders. René: “Omgaan met de balans tussen werk en privé is voor veel mensen een flinke uitdaging. De tijd voor jezelf schiet er gemakkelijk bij in zeker als je een druk gezinsleven hebt. Terwijl als je goed voor jezelf zorgt je er ook met meer aandacht kan zijn voor je gezin. Veel ouders willen graag anders hiermee omgaan en deze lezing van Susan kan hiervoor inspiratie geven”. 

De lezing is op maandag 11 december om 19:30 uur in theater de Spiegel. Voor gratis aanmelding zie: