Lezing Over Bitches en Aardige Sukkels

Plaats Groote Sociëteit
Datum
start 13 december 2017 om 20:00
eind 13 december 2017 om 22:00
Omschrijving Over Bitches en Aardige Sukkels
Hoe sekse-stereotypen de werkuitkomsten van vrouwen én mannen beïnvloeden.

Op woensdag 13 december is hoogleraar Belle Derks te gast bij afdeling Zwolle van het Humanistisch Verbond. Als hoogleraar sociale en organisatiepsychologie in Utrecht onderzoekt zij queen bee-gedrag; hoe handhaven vrouwen zich in een omgeving met vooral mannen en welke gevolgen heeft dat gedrag?

In deze lezing legt Belle Derks de onbewuste sekse-stereotypen van het publiek bloot en legt zij uit hoe maatschappelijke verwachtingen van mannen en vrouwen hun uitkomsten thuis en op het werk beïnvloeden. Zijn vrouwen beter in zorgen en mannen beter in leidinggeven? Zijn alle vrouwelijke leidinggevenden bitches? Of zijn dit slechts achterhaalde stereotypen?

Belle Derks is hoogleraar Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht. Ze doet onderzoek naar hoe vrouwen en etnische minderheden beïnvloed worden door de negatieve stereotypen die er over hen zijn, en wat we kunnen doen om er voor te zorgen dat deze groepen - ondanks ongelijke maatschappelijke kansen - hun motivatie, ambitie en prestatie kunnen behouden.

Na afloop kan worden nagepraat onder het genot van een drankje. Het Humanistisch Café is in de Groote Sociëteit, Koestraat 8 in Zwolle. Inloop vanaf 19.30 uur, start 20.00 uur, entree € 5,00 incl. thee / koffie voor aanvang (€3,00 voor leden).