Franca Treur in

Plaats Waanders In de Broeren
Datum 13 december 2017 om 19:30
Omschrijving Franca Treur verzorgt een bijzondere lezing over haar recent verschenen roman Hoor nu mijn stem. In deze nieuwe, psychologische roman geeft Franca Treur een stem aan vrouwen uit dat deel van onze samenleving waar een vrouw niet vaak wordt gehoord.
Voorafgaand aan de lezing kunt u heerlijk komen dineren bij Waanders In de Broeren.
Over Franca Treur
Franca Treur (1979) is geboren en opgegroeid in Zeeland. Ze studeerde Nederlands en literatuurwetenschap in Leiden. Haar roman Dorsvloer vol confetti (oktober 2009) was het meest bejubelde debuut in jaren. Franca won de Selexyz Debuutprijs en de Jan Bruijns-prijs. Ze werd genomineerd voor onder meer de NS Publieksprijs en de Anton Wachterprijs, en haalde de longlist van de AKO Literatuurprijs. Van Dorsvloer vol Confetti zijn meer dan 150.000 exemplaren verkocht. In januari 2014 verscheen haar tweede roman De woongroep.

Franca schrijft columns, essays en korte verhalen voor diverse media. In 2014 was ze geselecteerd voor het prestigieuze International Writing Program van de University of Iowa. Op 12 september 2014 was de wereldpremière van Dorsvloer vol Confetti, de film.

In 2015 was Franca auteur van het Zeeuwse Boekenweekgeschenk ‘Ik zou maar nergens op rekenen’. In 2016 verscheen de verhalenbundel X&Y, een bundeling piepkleine psychologische verhalen die deels eerder verschenen op de Achterpagina van NRC Handelsblad. Met tekeningen van Olivia Ettema. Een nieuwe serie X&Y verscheen in nrc. next.

In 2017 startten Franca Treur en kunstenaar Olivia Ettema een feuilleton in de zaterdagbijlage Letter & Geest van Trouw over het scenaristenstel Loek en Hanna.

Voorafgaand aan de lezing kunnen gasten bij Waanders In de Broeren dineren. Onze chef zal een mooi gerecht bereiden. In verband met de voorbereidingen van de keuken vragen wij u te reserveren vóór zondag 10 december.

Datum: Woensdag 13 december 2017

Aanvang lezing: 19.30 uur (inloop 19.00 uur)
Toegang: € 7,50, inclusief kopje koffie/thee

Diner: Vanaf 18.00 uur kosten € 15,50
Aanmelden: Via het aanmeldformulier www.waandersindebroeren.nl/podium-en-exposities/ kunt u aangegeven of u voor enkel de lezing komt of ook komt genieten van het diner.
Meer info