Verhalen over Zwolle: Historische atlas Zwolle

Plaats Waander in de Broeren
Datum 19 januari 2018 om 20:00
Omschrijving In de afgelopen jaren zijn Historische Atlassen verschenen van verschillende steden. De Historische Atlas beschrijft op een aantrekkelijke manier de ruimtelijke ontwikkeling van de stad, de zogenaamde ‘spatial turn’, aan de hand van kaarten, cartografische reconstructies, schilderijen en foto’s. Ook Zwolle krijgt een Historische Atlas. Onderwerpen die daarin aan bod komen zijn onder andere de vroegste bewoning, water- en landwegen in de middeleeuwen, de vestingwerken in de 16de en 17de eeuw, maar ook de groei van de stad in het begin en in de tweede helft van de vorige eeuw.

De Historische Atlas laat zien dat, hoewel Zwolle enorm is gegroeid, de welvaart van de stad nog steeds is gebaseerd op de oude basis: een regionaal centrum met goede verbindingen gelegen tussen oost en west en aantrekkelijk voor bedrijvigheid en vooral diensten. Tijdens deze avond krijgt u een vooruitblik van een aantal onderwerpen uit de Atlas en krijgt u een beeld van belangrijke ruimtelijke ontwikkelingsmomenten uit de Zwolse geschiedenis. Met muzikale medewerking van Artez.

Tijd & locatie
Inloop vanaf 19.30 uur in Waanders In de Broeren. Om 20:00 uur begint het programma. De toegang is gratis, eventuele consumpties zijn voor eigen rekening.
Alle avonden worden muzikaal omlijst.

Aanmelden
Aanmelden kan via Waanders In de Broeren: www.waandersindebroeren.nl/podium-en-exposities.