Zorgtechnologie Experience

Datum 25 januari 2018 om 13:00
Omschrijving Zorgtechnologie Experience; verbeteren zorg en kwaliteit van leven

Regio - Wat kan technologische ondersteuning in de zorg betekenen? Het Zorgtrainingscentrum illustreert de mogelijkheden tijdens de Zorgtechnologie Experience op donderdag 25 januari, aan de Dr. Van Heesweg 1A in Zwolle. Het thema wordt tijdens deze beurs vanuit verschillende hoeken belicht: vanuit de zorg, het onderwijs en het bedrijfsleven. Het event is gratis toegankelijk voor het publiek.

Sporten met een trainingsapp. Langer zelfstandig met behulp van een robot. Met een app zelf je hartslag of bijvoorbeeld bloeddruk meten. Digitaal de inname van medicijnen controleren. De mogelijkheden met digitale zorg, ofwel e-health, zijn legio. Het Zorgtrainingscentrum wil tijdens de nationale E-health week belangstellenden en betrokkenen inzicht bieden in de kansen die digitale zorg biedt. Zorgtechnologie Experience belicht het thema vanuit drie invalshoeken: het bedrijfsleven, het onderwijs en de zorg. De beurs is bedoeld voor iedereen die op wat voor manier dan ook met zorg te maken heeft. Ook kunnen bezoekers er hun netwerk versterken en uitbreiden.

E-health week
Met digitale ondersteuning in de zorg (e-health) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Zo houdt men langer de regie over het eigen leven. Om de kennis te vergroten op dit gebied, organiseren het ministerie van VWS en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving van zaterdag 20 tot en met vrijdag 26 januari 2018 voor de tweede keer de e-healthweek. Met de Zorgtechnologie Experience speelt het Zorgtrainingscentrum hierop in.

Zorgtechnologie Experience vindt plaats op donderdag 25 januari van 13.00 tot 17.00 uur bij het Zorgtrainingscentrum aan de Dr. Van Heesweg 1A (ingang tegenover Isala). Toegang is gratis.