College over Johan de Witt

Plaats Fraterhuis Academie
Datum
start 27 januari 2018 om 11:00
eind 27 januari 2018 om 12:34
Omschrijving Op zaterdag 27 januari om 11.00 uur staat de Fraterhuis Academie in het teken van Johan de Witt. De Zwols-Amsterdamse journalist Jielis van Baalen besteedt middels de film ‘Michiel de Ruyter’ aandacht aan ‘held’ Johan de Witt. Johan de Witt 345 jaar geleden was het in de Nederlandse Republiek een zootje. Met als dieptepunt wellicht de beestachtige moord op de gebroeders De Witt in Den Haag door Oranjegezind gepeupel, opgehitst door calvinistische predikanten. Het jaar 1672, het jaar waarop hij en zijn broer vermoord werden, is de geschiedenisboeken ingegaan als ‘het rampjaar’. Het land werd van alle kanten aangevallen en de Fransen hadden in een paar weken tijd grote delen van het land weten te veroveren. Over deze periode wordt wel gezegd: “Het land was reddeloos, de regenten waren radeloos en het volk was redeloos”. Praktisch Zaterdag 27 januari van 11.00 tot omstreeks 13.30 uur. De entreeprijs is € 15 regulier en € 10 voor Vrienden. Inclusief korte pauze met aangeklede koffie / thee, en extra’s zoals hand-out & programmaboekje. Fraterhuis Academie Celekwartier

 De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in één van onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.

 De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats op de vroege zaterdagmiddag, inclusief pauze met aangeklede koffie / thee & en extra’s zoals hand-out en programmaboekje.

Beeldbepalend
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.