Project Mannenkoor

Datum 18 januari 2018 om 15:00
Omschrijving Gezocht: Enthousiastelingen voor een project-mannenkoor!
Met ondersteuning en in samenwerking met WIJZ Welzijn is er een nieuw initiatief voor koorzang in Zwolle en omstreken. Een project-mannenkoor.
Kenmerkend voor het projectkoor, dat gedurende 15 repetities en 2 generale repetities met orkest zal toewerken naar een tweetal concerten in juni 2018, zal het breed samengesteld repertoire zijn van kwalitatief goede koormuziek. Muziek van bekende en minder bekende componisten gearrangeerd voor mannenkoor, voor elk wat wils,‘….van Byzantijns en Bach tot Bacharach’ zal klinken tijdens het jaarlijkse Kunstweekend in Heino en tijdens de Ik-Toon maand juni, in Zwolle.
Gert Oosterwijk, tevens dirigent van Zwols Saxofoon Orkest ‘For Saxes Only’ (FSO) is dan ook op zoek naar zangers die zin hebben wekelijks te repeteren. Een bijzonderheid is dat bij een groot deel van het concertprogramma zal worden samengewerkt met FSO als begeleidingsorkest.
Natuurlijk moeten deelnemers beschikken over een redelijke zangstem, maar notenkennis is niet verplicht. Muzikale nieuwsgierigheid is gewenst en de bereidheid om samen de schouders er onder te zetten en door te zetten tot het klinkend resultaat naar ieders tevredenheid stemt.
Het is de bedoeling dat er wekelijks gerepeteerd gaat worden in de WIJZ-locatie De Terp, aan de Radewijnsstraat nr. 1 te Zwolle, en wel op donderdagmiddagen van 15.00-17.00 uur.
Gert Oosterwijk (1959) is een Zwolse schoolmusicus/saxofoondocent. Hij is mede oprichter van FSO en hij dirigeerde verschillende koren, van popkoren tot een liturgisch gemengd koor. Ook dirigeerde hij gedurende zes jaar het Heino’s Mannen Koor.
Op donderdag 18 januari 2018 is er een informatiebijeenkomst in De Terp, om 15.00 uur. Daar zullen ideeën over het project-mannenkoor ontstaan en kunnen worden besproken.
Aanmelden voor deze bijeenkomst wordt gewaardeerd. Voor eventueel meer informatie neem gerust contact op met Gert Oosterwijk via mail.
E-Mail: goosterwijk@planet.nl
Tot ziens op 18 januari!