College over Rusland

Plaats Fraterhuis Academie
Datum 20 januari 2018 om 11:00
Omschrijving Op zaterdag 20 januari om 11.00 uur verwelkomt de Fraterhuis Academie historicus Hans Luiten. In zijn college laat hij ons aan de hand van cinematografische voorbeelden nader kennismaken met het imposante Rusland. Rusland In de jaren negentig ging iedereen ervanuit dat het Westen Rusland definitief achter zich had gelaten. Maar inmiddels is de strijd weer opgelaaid. Conflicten over de Oekraïne en de Krim, een nieuwe wapenwedloop, uitgewezen diplomaten en een zelfverzekerde Russische leider die de wereld lijkt uit te dagen. Wat is er toch met dat Rusland? Is het echt een ander land in vergelijking met het Westen? Hoe kijken Russen naar hun eigen geschiedenis en hun plaats in de wereld? Praktisch Zaterdag 20 januari van 11.00 tot omstreeks 13.00 uur. De entreeprijs is € 15 regulier en € 10 voor Vrienden. Inclusief korte pauze met aangeklede koffie / thee, en extra’s zoals hand-out & programmaboekje. Fraterhuis Academie Celekwartier
 De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in één van onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.
 De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats op de vroege zaterdagmiddag, inclusief pauze met aangeklede koffie / thee & en extra’s zoals hand-out en programmaboekje.
Beeldbepalend Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.