open huis van het CCC

Datum
start 20 januari 2018 om 09:30
eind 20 januari 2018 om 13:30
Omschrijving
Zwolle- Kom op zaterdag 20 januari naar het open huis van het Carolus Clusius College. Van 09.30 – 13.30 uur zijn basisschoolleerlingen en hun ouders van harte welkom om sfeer te proeven in de wereldschool en op de CCC-campus. Leerlingen kunnen deelnemen aan leuke activiteiten, kennismaken met CCC-leerlingen en docenten én al hun vragen stellen.

Op het CCC kunnen leerlingen terecht voor vmbo-tl, havo, atheneum en internationaal gymnasium Orfeo. Het CCC biedt zowel regulier als tweetalig onderwijs. Welke richting leerlingen ook kiezen, het CCC zorgt ervoor dat zij op elk niveau worden uitgedaagd, zodat leerlingen het beste uit zichzelf kunnen halen en onderwijs kunnen volgen dat bij hen past.

Er gaat een wereld voor leerlingen open op het CCC. Zij leren op eigen benen te staan, grenzen te verleggen, nieuwe gebieden en interesses te ontdekken. Er zijn allerlei activiteiten die met de wereld om ons heen te maken hebben, zowel in de lessen als daarbuiten. Leerlingen krijgen regelmatig de kans om over de grenzen heen te kijken en de wereld te ontdekken. Dit kan tijdens de excursies, buitenlandse studiereizen en uitwisselingen, maar ook tijdens de lessen zijn er (online) projecten met leerlingen uit andere landen. Daarnaast biedt de school de mogelijkheid om internationaal erkende taaldiploma’s te halen en Wereldvakken te volgen. Zo krijgen leerlingen op het CCC meer dan een diploma. Zij worden opgeleid tot wereldburger!

CCC-campus
Tijdens het open huis is de gehele CCC-campus geopend. Sfeer proeven kan op de hoofdlocatie aan de Prinses Julianastraat 66, maar ook op de locatie aan de Koningin Wilhelminastraat 93. Op deze locatie krijgen leerlingen en ouders meer informatie over het regulier atheneum, internationaal gymnasium Orfeo en International School Zwolle, waar tweetalig onderwijs op alle niveaus wordt gegeven.

Ook voor instroom havo/vwo 4
Ook leerlingen die volgend jaar naar havo 4 of vwo 4 gaan en hierdoor de overstap moeten maken naar een andere school, zijn van harte welkom tijdens het open huis.