Fa2Bra-concert

Plaats Stinskerk
Datum 17 februari 2018 om 20:00
Omschrijving Na het Winterfest, waarbij de gezamenlijke gezelligheid in een feest voor de hele wijk Westenholte centraal stond, draait het op zaterdag 17 februari om de fanfare- en de brassbandmuziek. Excelsior geeft samen met fanfare Symphonia Hoogblokland en Brassband Amersfoort (BBA) een Fa2Bra-concert in de Stinskerk.
Brassband Amersfoort staat onder leiding van Vincent Verhage en komt uit in de tweede divisie. Jaarlijks neemt BBA deel aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. BBA probeert goed muzikaal spel te combineren met gezelligheid en is in voorbereiding op deelname aan het concertconcours in Zutphen op 17 maart 2018. Tijdens de eerste try-out op 17 februari wordt het concoursprogramma ten gehore gebracht. Het programma van BBA bestaat uit de werken: Phoenix van Peter Graham; A Moorside Suite van Gustav Holst en Natalis, symphony for brass and percussion van Martin Ellerby.

Ook Symphonia Hoogblokland onder leiding van Dick Jan Veerbeek neemt op 17 maart 2018 deel aan het concertconcours in Zuthpen. En ook zij gebruik het Fa2Bra-concert als try-out. Het programma van Symphonia Hoogblokland bestaat uit St. Florian Coral – Thomas Doss; By the River – Jan van der Roost en The Saga of Haakon the Good van Philip Sparke.
Na deelname aan het WMC in 2017 heeft Excelsior in 2018 geen concoursdeelname op haar programma staan. Wel is Excelsior één van de deelnemers aan het IJsselfestival dat op 9 juni in Het Anker wordt gehouden. Ter inspiratie op het IJsselfestival speelt Excelsior, onder leiding van dirigent Marten van der Wal, ‘Harmony Festival’ van componist en IJsselfestivaljurylid Jan de Haan. Het Fa2Bra-concert wordt op 17 februari in de Stinskerk gehouden en begint om 20.00 uur. De toegang tot het concert is gratis.