Fraterhuis Academie over Duitsland

Plaats Fraterhuis
Datum 24 februari 2018 om 11:00
Omschrijving Op zaterdag 24 februari om 11.00 uur verwelkomt de Fraterhuis Academie opnieuw journalist en Windesheimdocent Margriet Brandsma. Geïnspireerd door haar regelmatige verblijf in Duitsland vertelt zij middels beeldfragmenten over het actuele onderwerp Duitsland en de Duitse beeldvorming.
Duitsland
Margriet Brandsma is opnieuw te gast om te vertellen over het Duitsland van nu. Aan de hand van haar eigen ervaringen in Duitsland en het beeld van dit land in films en media staat ze stil bij de vraag in hoeverre deze beeldvorming overeenkomt met de werkelijkheid. Ook is er aandacht voor de rijke geschiedenis van de cinema in Duitsland. Journalist Margriet Brandsma werkte 20 jaar voor het NOS- journaal en van 2002 tot 2011 was ze correspondent in Duitsland. Vanaf die periode schreef ze ook boeken over Duitsland, zoals Daar is de Muur. Sinds 2014 is ze werkzaam als freelance journalist en docent journalistiek op Hogeschool Windesheim in Zwolle.
Praktisch
Zaterdag 24 februari van 11.00 tot omstreeks 13.00 uur.
De entreeprijs is € 15 regulier en € 10 voor Vrienden.
Inclusief korte pauze met aangeklede koffie / thee, en extra’s zoals hand-out & programmaboekje.
Fraterhuis Academie Celekwartier
 De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in één van onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.
 De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats op de vroege zaterdagmiddag, inclusief pauze met aangeklede koffie / thee & en extra’s zoals hand-out en programmaboekje.
Beeldbepalend
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.