Groen maakt Gelukkig

Plaats De Statenzaal
Datum 20 februari 2018 om 20:30
Omschrijving In 2022 zijn alle ogen gericht op de Floriade in Almere. Er wordt een compleet duurzame stadswijk opgezet en ingericht voor de Floriade 2022. Op 20 februari om 20.30 uur geeft Yoël Schuller een lezing in de oude Statenzaal over de Floriade 2022 en deze bijzondere stadswijk: een wijk waar je gelukkiger en gezonder van wordt. Wat betekent de duurzame stadswijk voor Almere en wat kan Zwolle leren van deze ontwikkeling? Maakt groen echt gelukkig? Zet 20 februari in je agenda en schuif aan bij Cafe O2!

Gelukkig door Groen

Wat kan groen voor jou en de leefomgeving betekenen? Deze vraag wordt door Almere beantwoord tijdens de Floriade 2022. Dit evenement vindt plaats in de Flevolandse stad en hiervoor wordt een groene stadswijk ontwikkeld. Wat hoopt Almere nog meer te bereiken te met het opzetten van deze groene stadswijk en wat kan Zwolle leren van de Floriade 2022? Om ons te inspireren is Yoël Schuller te gast en geeft een lezing over de Floriade 2022 en de ontwikkeling van de groene stadswijk. In de oude statenzaal komt hij ons inspireren over wat er gaande is in Almere!

Te gast

Yoël Schuller is projectbegeleider gebiedsprogramma’s bij de Provincie Flevoland. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor bestuurszaken, onderwijs en onderzoek bij Floriade 2022. Hij heeft een master in planologie afgerond en heeft participatie hoog in het vaandel. Vanuit zijn positie bij de Provincie is hij actief betrokken bij het adviseren van de Floriade 2022. Kom naar de Oude Statenzaal, laat je inspireren door Yoël en ga met hem in gesprek over de groene stadswijk van de toekomst. Want wat kan Zwolle leren van Almere?

De Café O2 inspiratiesessie: ‘Een groene en gelukkige stad’ vindt plaats op dinsdag 20 februari in de oude Statenzaal [Diezerstraat 80] om 20:30 uur.

Wie zijn wij?

Club Cele is een dynamisch platform voor culturele verdieping en publieke programma’s met een maatschappelijke context. Met een programmering van debat tot theatercollege en van politiek café tot VPRO Tegenlicht Meet-up kunnen inwoners van de brede regio Zwolle er wekelijks terecht voor de nodige dosis kennis, verdieping en inspiratie. Club Cele inspireert de stad en is een vertrekpunt om te komen van denken naar doen.