SPRUIT

Plaats Kameroperahuis
Datum
start 23 maart 2018 om 15:30
eind 23 maart 2018 om 19:00
Omschrijving Vrijdag 23 maart organiseert Kameroperahuis voor de derde keer SPRUIT, een muziektheaterroute op locatie in Zwolle. Dit jaar nemen elf jonge muziektheatermakers een week lang De Statenzaal in Zwolle over. Op 23 maart presenteren ze om 15:30 en 19:00 uur het resultaat tijdens twee muziektheaterroutes. De gratis entreekaarten voor de routes zijn vanaf nu te reserveren via de website van de Zwolse Theaters.
Tijdens muziektheaterroute SPRUIT krijgen de kersverse muziektheatermakers de kans om voorstellingen en producties in ontwikkeling te presenteren. Het Zwolse Kameroperahuis speelt daarmee in op de wens van deze theatermakers om nieuwe concepten ook eens te kunnen uitproberen op publiek. De bezoekers lopen tijdens de route door De Statenzaal en zien verschillende korte performances in verschillende ruimtes. Na afloop is er mogelijkheid om kennis te maken en in gesprek te gaan met de theatermakers.

Artistiek coördinator Karin Netten van Kameroperahuis over SPRUIT:
“In SPRUIT geven we onze makers de volledige ruimte om in een week tijd vrij te experimenteren en te maken wat ze willen. Het publiek wordt getrakteerd op onder andere een fantastische, eclectische, absurdistische, luide muzikale act van onze slagwerker en componist Stan Verberkt. Verder op het programma: een zelfgeschreven bordkartonnen epos van mezzosopraan Merlijn Runia en een tipje van de sluier van aanstaande producties Een Kersentuin en Welstaat.”
Gratis kaarten verkrijgbaar via de Zwolse Theaters SPRUIT is gratis toegankelijk, maar vooraf reserveren is in verband met de beperkte capaciteit noodzakelijk. Dit kan via de website van Zwolse Theaters. Na afloop van SPRUIT kan het publiek een zelfgekozen bijdrage geven, die Kameroperahuis zal inzetten voor de volgende editie van SPRUIT.

Over Kameroperahuis Kameroperahuis is een productiehuis voor muziektheater uit Zwolle dat jonge talentvolle makers uitdaagt om hun talent zo breed mogelijk in te zetten in de samenleving. De makers vormen een mengeling van verschillende disciplines: schrijvers, componisten, regisseurs, zangers, acteurs, musici, en vormgevers. In telkens wisselende samenstellingen werken zij aan verrassende voorstellingen en projecten.