Beauty en het beest

Plaats de Spiegel
Datum 25 februari 2018 om 14:30
Omschrijving BEAUTY EN HET BEEST IN THEATER DE SPIEGEL TE ZWOLLE
BETOVEREND MUZIKAAL THEATERSPEKTAKEL MET TIEN LOKALE HELDEN
Op 25 februari speelt Maas theater en dans in Theater De Spiegel te Zwolle de familievoorstelling Beauty en het beest (14.30 uur). Extra bijzonder, want er spelen naast acht professionele acteurs en acht professionele zangers 10 Zwolse kinderen en jongeren mee in de voorstelling. Maas theater en dans toert tot en met 11 maart 2018 door Nederland met dit betoverende muzikale theaterspektakel voor de hele familie (8 tot 108 jaar).

Betoverend theaterspektakel (8 tot 108 jaar)
Welk kind heeft de moed om het beest in de ogen te kijken? Stel je voor, zo vies en plakkerig, zo harig en wild. Maar soms moet je doorzetten, desnoods met je ogen dicht. Als je vader in gevaar is. Als er een roos is geplukt, een belofte is gemaakt. Dan moet je wel, je kan niet anders. Dan word je een held in een onvermijdelijk liefdesverhaal.

Rennend achter een gouden bal aan, raakt Beauty verdwaald in de bevroren wereld van het beest. Beauty moet aardbeien plukken in de sneeuw, slapen bij een poel, uren dansen op het mos. En maar blijven volhouden, totdat het beest een prins wil worden. Gelukkig wordt ze geholpen door een groep echte kinderen die ook door het sprookjesbos dwalen.

Beauty en het beest is een muzikaal theaterspektakel over een dapper meisje en een verwende prins, met twee jaloerse zussen, grappige bediendes, magische goocheltrucs, een zingend bos en een groep dappere kinderen. Een betoverend liefdesverhaal met acrobatische dans en virtuoze, meerstemmige zang voor iedereen van 8 tot 108.

Moniek Merkx over Beauty en het beest
“Er is een heldenrol voor ieder kind dat voorbij de buitenkant denkt, dat een beest in de ogen durft te kijken. Dat vind ik een spannend gegeven. Ik stel me voor dat het zich afspeelt in een lyrische wereld met een bos als bron van al die onbewuste angsten en avonturen. Een grote groep fysieke acteurs buitelen acrobatisch door het bos. En de beste zangers van Nederland zingen stevige popmuziek van Joop van Brakel en prachtige, minimal muziek van David Lang. Aangename suspense in een omgeving die wonderlijk tot leven komt.” Regisseur Moniek Merkx en Maas wonnen in 2017 de Gouden Krekel (VSCD award voor meest indrukwekkende jeugdproductie) voor de voorstelling Liefde.

Meespelende kinderen en jongeren
Beauty en het beest wordt gebracht door professionele acteurs van Maas theater en dans en professionele zangers van het Nederlands Kamerkoor. Daarnaast spelen er tien kinderen en jongeren uit Drachten en omgeving mee: Ruben Regeling, Phileyne van Overbeek, Matthias van Dijk, Lisa Westerhof, Joris Verschuur, Carlijn Vos, Ilse Harmsen, Yakirah Sheik-Zahoria, Lisanne Meiberg en Jente Lieftink.

Theater de Spiegel, Spinhuisplein 14 Zwolle
Reserveren: www.zwolsetheaters.nl, 0900-1435
Aanvang: 25 februari, 14.30 uur
Toegang: vanaf €15