MS Motion Zwolle april 2018

Datum 22 april 2018
Omschrijving Zondag 22 april kun je in Zwolle meedoen met het hardloop- en wandelevenement MS Motion dat georganiseerd wordt door het Nationaal MS Fonds. Meedoen met MS Motion betekent dat je je steentje bijdraagt aan een wereld zonder MS.

De kracht van beweging

MS Motion is een uitdagend en gezellig evenement voor iedereen. Het Nationaal MS Fonds gelooft in de kracht van beweging. Zelf MS hebben, iemand kennen met MS of zin hebben in een sportieve uitdaging; er is altijd een goede reden om je in te schrijven voor MS Motion!

Sponsorevenement

Deelnemers van MS Motion maken zich sterk tegen MS door met een fysieke tegenprestatie geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van de chronische ziekte MS. Meer geld voor onderzoek is hard nodig, want het aantal MS-patiënten blijft stijgen. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS, maar liefst 1 op de 1.000 mensen dus. Ieder jaar komen daar ongeveer 800 mensen bij.

Zwolle

Atletiekbaan Wim Peters van atletiekvereniging P.E.C. 1910 vormt het start- en finishpunt van MS Motion Zwolle. Het complex is gelegen aan de noordkant van Zwolle en is omgeven door prachtige natuur zoals het Westerveldse Bos en het Zwarte Water. Al lopende kom je langs pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide. Een landschap waar je volop ruimte en rust vindt.

Marleen Postma, vrijwilliger bij het Nationaal MS Fonds, helpt mee met de organisatie van MS Motion in Zwolle. Marleen’s motto is, “Energie door bewegen!” Ondanks de extreme vermoeidheid van de MS kom ik na het sporten vol energie terug, met bovendien het gevoel weer controle over mijn eigen lichaam te hebben. Ik vind MS Motion dan ook een heel mooi evenement waarin we door te Bewegen meer geld voor onderzoek naar de energie slurpende ziekte MS op kunnen halen.

Doe mee!

Je kunt je individueel of als team inschrijven voor een van de hardloop- of wandelafstanden via de website www.msmotion.nl. Samen staan we sterker tegen MS!