Desert Storm

Plaats Jack Music Bar
Datum
start 9 maart 2018 om 19:00
eind 19 maart 2018 om 19:00
Omschrijving Jack’s Music Bar in Zwolle presenteert op vrijdag 9 maart een onvervalste partij stoner/sludge metal van de band DESERT STORM uit Oxford (UK). Het Britse kwintet zal de avond pluisteren met splinternieuw materiaal van hun komende album ‘Sentinels’, dat op 16 maart aanstaande wereldwijd uitgebracht wordt via APF Records. Ter ondersteuning van de release van ‘Sentinels’ zijn de Britten op toer door Europa, en zullen zij een zware partij vuige riffs loslaten op het Brusselse publiek. Op de after-show party draait DJ Sjuus uit Zwolle een keur aan smakelijke rock ’n roll feestplaatjes op de draaitafel.


DESERT STORM (hoofdprogramma 23:00 uur)


Deze Engelse ‘masters of the riff’ uit Oxford timmeren al sinds hun oprichting in 2007 flink aan de weg. Met 4 albums op zak en een meedogenloze tournee door Groot-Brittannië en Europa met o.a. Karma To Burn, Nashville Pussy, Peter Pan Speedrock, Honky (met o.m. leden van Down / Melvins / Butthole Surfers) en Hang The Bastard, evenals support-slots voor onder meer Orange Goblin, Red Fang, American Head Charge en festival optredens in The Bulldog, Bash, The Desertfest, Brisfest & Roadkill (BEL) heeft dit stoner/sludgekwintet al aardig wat bagage op zak.Op 16 maart, 2018 aanstaande presenteert Desert Storm hun nieuwste album ‘Sentinels’ met een wereldwijde release via APF Records. Het is de opvolger van hun veelgeprezen album ‘Omniscient’ uit 2014. ‘Sentinels’ werd grotendeels opgenomen door engineer Jamie Dodd (Orange Goblin) in de Flesh @ Bone Studio’s in Hackney en afgemaakt door Steve ‘Geezer’ Watkins in de Woodworm Studio’s (die regelmatig werd gebruikt door de legendarische Black Sabbath-gitarist Tony Iommi). ‘Sentinels’ is een kolossaal klinkende plaat, waarvan de tien tracks de liefhebbers om de oren slaan met een verpletterend, torenhoog monolithisch geluid dat zich in je hersenpan nestelt, maar nimmer de zintuigen dof zal maken."Dit album is een natuurlijke progressie ten opzichte van onze vorige releases", legt gitarist Ryan Cole uit. "Het heeft het DESERT STORM-geluid, maar is begeeft zich in een veel hardere, donkere en zwaardere richtingen." De albumhoes van ‘Sentinels’ werd ontworpen door Mattias Frisk, die ook garant stond voor divers artwork en albumhoezen van de band Ghost.Naast de release van het album, toert de band in de komende maanden door Europa en het Verenigd Koninkrijk. Waaronder ook in Nederland en België; na de eerste shows afgelopen maand in Rotterdam, Eindhoven en Antwerpen komt de band na een omwenteling in Oost-Europa weer terug naar de Lage Landen op 9 maart voor een show in Jack’s Music Bar te Zwolle (NL) en tenslotte op 10 maart in de Rock Classic Bar te Brussel (BE).DESERT STORM is een band die nooit bang is geweest om in het tourbusje te stappen en het podium te delen met een keur aan zwaar talent door de jaren heen, waaronder Karma To Burn, Corrosion Of Conformity, Red Fang, VoiVod, Orange Goblin, Crowbar, Weedeater, Valiant Thor en vele anderen.Pre-order ‘Sentinels’ hier: http://apfrecords.bigcartel.com/

Beluister ‘Sentinels’ alvast hier: https://soundcloud.com/apf-records/sets/desert-storm-sentinels/s-l1deV

Grijp daarom je kans en laat je smaakpapillen ten goede doen aan DESERT STORM in de Jack’s Music Bar te Zwolle. De poorten gaan open om 19.00 uur, DESERT STORM trapt af om 23.00 uur. De entree is GRATIS.
LINKS:

https://www.facebook.com/events/202185007195249/ (Facebook event)

https://www.facebook.com/desertstormukwww.twitter.com/desertstormuk

www.desertstormband.com

www.desertstorm.bandcamp.com

www.instagram.com/desertstormukFOTO/LINKS:

DESERT STORM EPK - http://tonemgmt.com/media/desert-storm/
VIDEO:

https://youtu.be/BFgBxL4Wgx8 (Showpromo Desert Storm JACKS ZWOLLE 09032018)

https://youtu.be/lnp5Arew_Q4 (Desert Storm 'SENTINELS' album + EU tourpromo2018)https://youtu.be/9xQe110lv5I (Desert Storm - Journey's End from ‘Sentinels’ (Official Music Video))

https://youtu.be/WohJLu91E5k (Desert Storm - Too Far Gone from ‘Sentinels’)

https://youtu.be/MChF29M8124 (Desert Storm - Queen Reefer from ‘Omniscient’)