Jaarlijkse Boekenweek

PlaatsStadkamer
Datum
start10 maart 2018
eind18 maart 2018
OmschrijvingVan 10 tot en met 18 maart wordt de jaarlijkse Boekenweek georganiseerd. Dit jaar is het thema ‘Natuur’. Naast boeken over dit onderwerp biedt Stadkamer ook activiteiten tijdens de Boekenweek, allemaal passend in het thema.

Lezing: Waterbeweging
Op donderdag 15 maart komt Dr. Giordano Lipari, adviseur en gastonderzoeker van TU Delft voor een lezing over de stroming van water en het belang hiervan voor de natuur en het milieu. Stilstaand water komt eigenlijk niet zo vaak voor. Hoe komt het eigenlijk dat water stijgt, daalt en schommelt? Krijg antwoorden tijdens de lezing van 19.30 tot 21.00 uur, deelname is gratis.

Stadswandeling: Natuurlijk Zwolle
Waarom staan er elzen op de Melkmarkt en lindes rond de Peperbus? Tijdens deze natuurhistorische wandeling door de binnenstad is er aandacht voor de symbolische functie van natuur in de stad. Geniet van de groene singels, prachtige gebouwen en natuur. De stadswandeling is op vrijdag 16 maart, start om 14.00 uur bij Stadkamer Centrum en kost vijf euro per persoon.

Meer activiteiten en informatie
Naast deze twee activiteiten is er op 16 maart poppentheater voor volwassenen door theater Schil. Op 17 maart zijn er verhalen van Pluimage en vertelt Seraina Vollmar meer over haar expositie ‘Natuur’. Die expositie is tot en met 6 april te bekijken bij Stadkamer. Voor meer informatie over alle activiteiten: kijk op stadkamer.nl/activiteiten