Benefietconcert

Datum25 maart 2018
OmschrijvingRoparunteam Run2Day Zwolle, de Zwolse Theaters en Singer Songwriter Roos Blufpand, organiseren gezamenlijk 25 maart a.s. een benefietconcert waarbij de opbrengst ten goede komt aan Stichting Roparun.

Gezamenlijke benefietavond
Na aanleiding van een oproep van Roos waarin ze op zoek was naar leuke locaties voor een huiskamerconcert is de samenwerking tussen de partijen op gang gekomen. Het idee om een huiskamerconcert XL te gaan organiseren waarbij de opbrengst ten goede zou komen aan het goede doel was al snel beklonken tussen het Roparunteam en Roos Blufpand. Toen ook de Zwolse Theaters positief op de vraag voor het beschikbaar stellen van de knusse theaterzaal aan de Paterstraat reageerden was het snel rond met als resultaat dat er op zondagmiddag 25 maart 2018, 15.00 uur een Benefiet Huiskamerconcert XL gehouden wordt. De kaartverkoop loopt via de Zwolse Theaters. Een kaartje kost 17,50 euro waarvan ca. 12,00 euro rechtstreeks naar het goede doel gaat. Kaartjes zijn voor 17,50 euro per stuk te koop via de Zwolse Theaters aan de kassa of via https://zwolsetheaters.nl/programma/roosblufpand

Roparunteam Run2Day Zwolle
Roparunteam Run2Day Zwolle zal op 19 mei 2018 voor de 3e keer aan de start staan van de Roparun, werelds langste estafetteloop. Voorgaande twee jaren startte het team vanuit Hamburg, in 2018 is er voor gekozen om vanuit Parijs te starten aan de ruim 520 km lange tocht.De Roparun is een jaarlijks terugkerende estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Tijdens deze estafetteloop, leveren enthousiaste mensen, geheel belangeloos, een sportieve prestatie, met als doel geld in te zamelen voor kankerpatiënten om hun leven draaglijker te maken. Ons credo “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. De opbrengst van de Roparun gaat dus niet naar onderzoek, maar naar organisaties en initiatieven die het leven voor deze patiënten veraangenamen.

Roos Blufpand (zangeres, songwriter en pianist) is jong en een tikkeltje verwilderd, maar ze is vooral heel erg zichzelf. Ze wil graag de wereld redden, maar ook zó graag die roze bril opzetten. Samen met haar band is ze niet bang om zwaardere onderwerpen als schuldgevoel en oorlog te bezingen. Maar altijd met een vleugje hoop, want ze weet het bijna zeker: Alleen Maar Liefde is het antwoord. De vraag is alleen... Hoe Dan?
Roos, die in recensies ooit de dochter van Boudewijn de Groot en Ellen ten Damme werd genoemd, is inmiddels een graag geziene gast in theaters en op poppodia en ze speelt regelmatig live op de landelijke radio en televisie. Op bijzondere wijze wisselt ze kleine, tedere liedjes af met vrolijke liedjes, die zeer aanstekelijk werken. De muzikale duizendpoot speelt met verschillende stijlen en arrangementen en spreekt daardoor met haar muziek liefhebbers van jong tot oud aan. Eén ding is echter bij alle liedjes hetzelfde: ze zijn helemaal Roos. Elk woord, elke adem teug, elke noot komt vanuit het hart.